Tratarea eczemei

Eczema este o boala de piele, acuta sau cronica, de natura infectioasa sau alergica, caracterizata prin eruptii, abcese, leziuni umede sau uscate (insotite de mancarimi intense).
Eczema se manifesta ca o inflamatie a pielii, care duce la aparitia unor eruptii sau leziuni rosii, uscate sau supurante, insotite de mancarimi intense. Eczema poate fi ereditara sau se poate dobandi (pielea reactioneaza violent la diferiti agenti – de la bretelele sutienului, pana la detergentul de spalat vase).

Se beau 200-300 ml suc proaspat de sfecla rosie sau de varza alba, timp de 10 zile, chiar daca problema a disparut.
Se beau 100 ml pe zi de suc proaspat de creson.
Se bea o cana pe zi cu infuzie din frunze de dud. Se pune o lingura de planta maruntita la o cana cu apa clocotita.
Se fac bai generale sau locale cu decoct din frunze de nuc. Se pun 30-40 g frunze maruntite la un litru de apa, pentru bai locale si 200 g frunze maruntite la 4 l de apa , pentru bai generale. Baia va dura 10-15 minute. Pielea nu se sterge, se lasa sa se zvante singura.
Se sterge pielea cu felii de castravete proaspat sau se pun comprese cu suc proaspat de castravete.
Se pun cataplasme cu frunze proaspete de patrunjel, zdrobite.
Se unge piele cu miere.
Se tamponeaza pielea cu suc proaspat de cartof.
Se pun comprese cu suc proaspat de mar si cu ulei de masline, in parti egale.
Se pun cataplasme cu faina de orz umezita cu infuzie de musetel sau cu apa fiarta si racita.
Se pun comprese cu decoct din flori de vatamatoare.
Se ung zonele afectate sau se pun comprese cu ulei de masline.
Se pun comprese cu tinctura de papadie sau de Aloe Vera. Se dilueaza 10 ml tinctura in 50 ml apa fiarta ai racita si se stropesc compresele.
Se pun cataplasme cu ulei din seminte de dovleac sau cu seminte zdrobite.
Se pun cataplasme cu frunze de limba mielului. Se vor folosi numai pe pielea care nu prezinta crapaturi sau leziuni provocate de scarpinat.
Se pun comprese sau se fac spalaturi cu apa de castravete. Se taie un castravete in felii si se fierbe 15 minute in 3 cani de apa. Se strecoara, se raceste si se foloseste. Pielea se lasa sa se zvante singura.
Se fac spalaturi cu apa in care au fiert morcovi.
Se ung zonele afectate cu emulsie din seminte de gutui.

………………………………………………………………………………………..

Trateaza eczema naturist

Eczema, de cele mai multe ori de natura alergica, este o inflamatie a pielii, caracterizata prin zone de un rosu aprins, intens, in care apar basici minuscule care, din cauza scarpinatului, se pot rupe. Cauzele aparitiei eczemelor sunt diverse si multiple si acestea ar trebui intai eliminate.

Din nefericire, in ceea ce priveste bolile de piele, in general, cercetarile stau mai mult pe loc. Oricum, in domeniu, nu se stie mai mult ca acum 20 sau 50 de ani. Medicii incearca, tratamentele pe care le recomanda au efect pe termen scurt, sunt toxice, cu multiple reactii adverse si, cele mai multe, creaza dependenta. Si, adesea, cand inceteaza tratamentul, eczema recidiveaza parca mai cu forta.

Sunt insa medici dermatologi care recomanda pacientilor ceaiuri din plante cu actiune depurativa ori aplicatii externe cu preparate avand actiune antiinflamatoare si de calmare a mancarimilor. Trebuie sa se stie, insa, ca tratamentul naturist e de durata, efectele se constata in timp, de aceea trebuie multa rabdare si incredere.

Infuzia, simpla sau combinata, din trei-frati patati, depurativ de baza, curata sangele de toxine si este un diuretic, in acelasi timp. Se recomanda atat intern, cat si extern. Peste o lingura de planta se toarna o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat cateva minute, apoi se strecoara si se bea cald, neindulcit, pe parcursul a 10 – 15 minute. Se pot bea 1 – 2 litri de ceai pe zi, in cure de pana la trei luni, fiind elixirul numarul unu in bolile de piele.

Extern, pentru spalaturi, se face o infuzie din trei linguri la o cana de apa. Se spala ranile cand ceaiul este caldut, fara sa se sterga locul. Pentru calmarea mancarimilor, se pot aplica, pe zona afectata, comprese reci cu ceai din trei-frati-patati.

Galbenelele sunt mult mai indicate in afectiunile pielii decat obisnuitul musetel. Se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta uscata sau patru pliculete de planta de la plafar. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se adauga cateva picaturi de lamaie. Cand infuzia este calda, la temperature corpului, se spala zona afectata, careia i-a cazut coaja, fara a se sterge.

Intern, se pot face cure cu ceai de galbenele timp de trei saptamani, cate trei cani pe zi. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta, uscata si maruntita, sau doua pliculete, se lasa la infuzat cateva minute dupa care se bea cald, cu inghitituri mici, timp de 10 – 15 minute.

Apa de tarate se recomanda, de asemenea, atat intern, cat si extern, pentru vindecarea eczemelor. Se recomanda macar un litru de apa de tarate pe zi si bai locale cu zeama in care sa se puna si cateva picaturi de lamaie. Locul spalat nu se sterge.

Dar, dupa cum se stie, este mai usor sa previi decat sa vindeci. Persoanele care se stiu predispose la boli de piele, in general, ar trebui sa renunte la niste obiceiuri si sa adopte altele, sanatoase. Produsele cosmetice de magazine sunt, astazi, cel mai mare dusman al pielii deoarece abunda in chimicate. Este stiut ca orice atinge pielea intra si in piele si raul e deja produs.

In masura in care se poate, consumati alimente naturale, negarnisite cu E-uri, renuntati la condimente, grasimi, dulciuri de cofetarie. Oricine are posibilitatea sa se testeze si sa constate la ce produse este alergic organismul.

Pentru potolirea setei cea mai buna este apa. Bauturile energizante, tip cola, gazoase, asa zisele bauturi naturale din fructe, fac foarte mult rau, asa ca ar trebui evitate. Cand cumparati lenjerie de corp, e recomandat s-o spalati inainte. Adesea se intampla ca lenjeria noua sa lase urme care se vindeca greu si cu multa suferinta. Procedati la fel cu sosetele.

Leave a Reply