Capaceala de fagure

In momentul in care albinele aduc mierea in stup ea este destul de fluida si contine multa apa. Prin trecerea mierii de albine din celula in celula, aceasta este vanturata si imbogatita cu o serie de enzime pana cand proportia de apa scade pana la un procent de aproximativ 18%. In acest moment, albinele, pentru a putea pastra mierea, capacesc fiecare celula din fagure cu un capacel format din straturi succesive de ceara si propolis. In acest fel mierea se pastreaza in stup si isi pastreaza toate calitatile.
In momentul in care fagurele este capacit in proportie de aproximativ 2/3 din suprafata, apicultorul stie ca trebuie sa extraga mierea.
Pentru a putea extrage mierea se taie cu un cutit special aceste capacele.
Produsul apicol – capaceala este deci ceea ce rezulta din indepartarea acestor capacele pentru extragerea mierii.
Capaceala contine miere, ceara, propolis si diferite alte substante active (ex. enzime, antibiotice naturale).
In functie de calitatile genetice ale rasei de albine capaceala poate fi capaceala uscata (cu un procent de miere mai redus deoarece intre capaceala si miere se lasa si o perna de aer) si capaceala umeda (cu mai multa miere).
Datorita compusilor ce intra in compozitia ei, capaceala reprezinta unul din cele mai bune produse apicole.
Prin aceasta combinatie de miere, propolis, ceara si diferiti alti compusi (enzime, antibiotice, etc), capaceala reuseste sa intervina in reglarea metabolismului organismului precum si in ameliorarea si vindecarea multor boli.
Acest produs se consuma prin mestecare si intervine in igiena orala, vindecarea bolilor respiratorii, a bolilor de ficat, cresterea imunitatii organismului, boli de inima, etc.
Recomandam consumul acestui produs exceptional pentru mentinerea unei vitalitati crescute a organismului si cresterea imunitatii acestuia.

Leave a Reply