CEAI NEGRU

Ceaiul negru este recunoscut in intreaga lumea pentru scopurile sale curative cu proprietati antioxidante foarte bune pentru sanatate si intretinere ,dar si pentru efectele beneficie in ceea ce priveste frumusetea . Acesta are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Frunzele din care este facut ceaiul negru , contin ingrediente precum catechine, polifenoli si flavonoizi care influenteaza neurotransmitatorii din creier, importanti in combaterea stresului. De asemenea, cafeina, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos.Ceaiul negru imbunatateste rezistenta la frig si ajuta corpul sa isi pastreze resursele de energie.
Ceaiul negru contine mai multa cofeina decat ceaiul verde, insa mai putina decat cafeaua. De aceea, este considerat un bun inlocuitor al cafelei consumata cu precadere dimineata. Atentie insa, nu trebuie sa consumati mai mult de doua cani de ceai negru pe zi. Baut in exces, acesta poate provoca insomnii, stari de agitatie si nervozitate.
Pentru ca are un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, ceaiul negru protejeaza organismul de diverse boli. Consumat cu regularitate, ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire. Are capacitatea de a imbunatati considerabil digestia si de a intensifica arderile grasimilor fiind recomandat mai ales celor care obisnuiesc sa manace alimente “grele” pentru functia digestiva.
De asemenea ceaiul negru mai prezinta efecte benefice in:
– scaderea colesterolului si preventia ori chiar tratarea bolilor ateromatoase, fiind un bun protector cardio-vascular si recomandat hipertensivilor;
– facilitaza digestia fiind indicat atat in curele de slabire cat si celor care prezinta un tranzit intestinal lent, constipatie sau boli ale vezicii biliare;
– tonifica sistemul imunitar, prevenind o serie de boli si fiind recomandat si in sezonul rece cand predomina infectiile respiratorii;
– previne cancerul avand efecte inhibitorii asupra oncogenelor, gene care pot duce la aparitia cancerului;in plus, doua cesti pe zi de ceai pot preveni diabetul
– ceaiul negru mentine sanatatea danturii. Polifenolii continuti de ceaiul negru inhiba enzimele,care impiedica formarea placii bacteriene si aparitia cariilor tocmai prin distrugerea bacteriilor cu potential negativ din flora orala. Astfel, persoanele care isi clatesc gura, de mai multe ori pe zi cu ceai negru nu se supun riscului de a fi afectate de placa dentara.
Mod de preparare:
Ceaiul negru se prepara astfel pentru fiecare 200 ml de apa fierbinte sunt necesare 2 grame de ceai negru. Se tine la infuzat 4 minute

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply