Alimente care nu trebuie consumate in bolile de ficat

O lista cu alimente interzise la bolnavii cu afectiuni ale ficatului

Carne: de porc grasa, de oaie, de miel (contraindicatie relativa), gisca, rata, vinat, afumaturi, conserve, slanina, creier, rinichi, peste gras.

Grasimi: toate, cu exceptia untului si uleiului rafinat, in cantitate de maximum 40-50 d pe zi.

Oua: de rata, ochiuri prajite, omlete prajite, oua rascoapte, maioneza.

Brinzeturi: cascaval, brinzeturi fermentate.

Legume: fasole si mazare uscate, castraveti, varza sub alta forma decit cruda, vinete, ceapa, usturoi, ridichi, hrean, ardei.

Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.

Dulciuri: ciocolata, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt, cozonac, pateuri din foitaj, baclava, torturi cu crema, toate prajiturile cu grasime, inghetata de alune, de ciocolata.

Condimente: piper, boaia de ardei, mustar, hrean, ardei iute.

Bauturi: toate bauturile alcoolice (tuica, vin, bere, lichior), cafea naturala, cacao, sucuri fermentate.

Sunt interzise sosurile cu maioneza, cu rintas, condimente sau cu adaos de zeama de oase.

Share on Facebook
Powered by Terapii Naturiste | Designed by: Terapii Naturiste