Infuzia

Infuzia este un procedeu de extractie prin apa fierbinte a substantelor medicamentoase active din vegetale. In functie de caracteristicile substantei pe care vrem s-o extragem din plante (flori, frunze, radacini) folosim actiunea apei la o anumita temperatura si o anumita perioada de timp, care difera dupa procedeul ales (mace rare, infuzie sau decoct).

Pentru infuzare, apa se incalzeste la temperatura de fierbere (inainte de a da in clocot) si trebuie sa actioneze asupra produselor vegetale (inmuiate in apa rece in prealabil) timp de 15 minute, intr-un vas inchis. Se filtreaza dupa racire, solutia obtinuta numindu-se infuzie.

Cantitatea de ceai folosita la prepararea unei infuzii este de 3-5 g la 100-150 ml apa (cam cat luam cu trei degete). Infuziile administrate in scop terapeutic se elibereaza de la farmacie in baza unei prescriptii medicale, in sticle etichetate.

Share on Facebook
Powered by Terapii Naturiste | Designed by: Terapii Naturiste