Ridichiile negre

Ridichiile negre

Ridichea neagra este un izvor de sanatate despre care ar trebui sa stim cat mai multe.
Este un fluidizant al secretiilor bronsice, datorita continutului sau bogat în substante active sulfurate. Trebuie sa intre în ratia alimentara a celor suferinzi de bronsita cronica si de astm.
Depurativa, energizanta, ridichea neagra este de neîntrecut în a elibera ficatul si rinichii de deseurile si toxinele care le inunda, în a activa intestinul, stomacul si vezica biliara.
Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C ( trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata) vitamina care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Din compozitia ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, si nici vitaminele A, B chiar daca cele din urma sunt prezente intr-o cantitate mai mica.
Consumul de ridichea neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a se apara impotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Ridichea neagra favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima.
Ridichea neagra este deseori folosita pentru a ingriji tulburarile hepatice si biliare, precum colici hepatice, migrene de origine hepatica, alergii digestive. Ridichea neagra are un efect antibacterian asupra florei digestive si este foarte buna in tratarea tusei, atunci cand e consumata sub forma de suc.
Siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. Mai mult, ridichea neagra actioneaza precum un sedativ asupra sistemului nervos al organismului. Indeosebi in cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra este indicata la copii si pentru combaterea starilor de oboseala si anemie.
Consumata cruda, ridichea neagra este un adjuvant pretios pentru persoanele care sunt expuse la alergii si eczeme.
Substanta sulfurata pe care o contine îi confera proprietatea de a stimula pofta de mâncare, fapt pentru care este recomandata tuturor celor cu apetit scazut.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply