Mierea de tei

Mierea de tei are o puternica aroma de tei ca un parfum proaspat, reflexe galben – aurii, uneori verzui, oricum are culoare deschisa si este mai fluida.
Mierea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, e un bun remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuse, afectiuni ale cailor respiratorii (bronsite, laringite), raceli si tuberculoza. Se bea cu lapte.

Este trecută în categoria celor mai bune şi celor mai apreciate sorturi de miere, bogată în vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina), şi aminoacizi, în sedimentul ei granulele de polen ajungând până la 70-80 % , uneori conţinând şi o cantitate însemnată de mană. Fiindcă aroma mierii de tei este foarte puternică se amestecă cu alte sorturi de miere . Cristalizarea ei se face spre toamnă şi are o consistentă untoasă, cristalele având culoarea albă, mierea căpătând un gust şi o aparenţă mai atrăgătoare. Are calităţi liniştitoare fiind prescrisă si în afecţiunile sistemului nervos şi în insomnii, fiind un bun si natural sedativ nervos.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply