CEAI DE CIMBRU

Se spune ca cine bea dimineta o ceasca de ceai de cimbru in loc de cafea simte indata o senzatie placuta la stomac, o prospetime a spiritului si o stare generala buna.
Ceaiurile de CIMBRU sunt indicate pentru tusea uscata. Este un bun calmant si expectorant in timpul tusei, fiind recomandat in caz de gripa, raceala, tuse convulsive, astm sau bronsita simplu sau in combinatie cu patlagina, potbal, flori de nalba si radacina de ciubotica-cucului.

Datorita efectului sau dezinfectant, cimbrul se foloseste sub forma de inhalatii in tratamentul sinuzitelor in combinatie cu alte plante puternic aromate – menta, busuioc, valeriana.
Infuzia de cimbru se prepara dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o ceasca de apa fierbinte. Se lasa 10 minute la infuzat dupa care se filtreaza.

O infuzie concentrata de 2, 3 lingurite de planta la o cana de apa se foloseste ca tonic capilar, si in igiena gurii – la tratarea afectiunilor gingiilor, a durerilor de gat, sub forma de gargara profunda, la combaterea mirosului urat al gurii.
Din aceeasi infuzie concentrata – 2, 3 linguri de planta la o cana de apa – se pot pregati comprese cosmetice pentru tratarea tenului gras.

CEAIUL DE CIMBRU: Băut dimineaţa în loc de cafea are un efect binefăcător, o prospeţime a spiritului, o senzaţie plăcută la stomac, lipsa tusei de dimineaţă, o stare generală bună. Se foloseşte şi în crampele abdominale, stomacale şi menstruale, ca şi în spasmele organelor pelviene (genitale). Asociat în părţi egale cu pătlagina îngustă, cimbrul şi-a dovedit eficacitatea în combaterea afecţiunilor căilor respiratorii, a secreţiilor abundente bronşice, a astmului bronşic, în tusea convulsivă. Se beau 2-3 ceşti pe zi, iar în crizele de epilepsie se beau 2 ceşti pe zi, timp de 3 săptămâni, cu întrerupere de 10 zile.

Leave a Reply