CEAI DE COZI DE CIRESE

Ceaiul diuretic si antiinflamator: se pun la fiert intr-un litru de apa 30 de grame de cozi de cirese, se lasa sa fiarba timp de 10 minute; se strecoara si se beau 3 cesti pe zi.
Ceai pentru gripa: 50 de grame de cozi de cirese se lasa la macerat intr-un litru de apa timp de 12 ore. Apoi se fierb timp de 10 minute, dupa care se la sa sa infuzeze alte 10 minute. Se strecoara. Ceaiul se bea in 4 reprize pe zi.
Ceai pentru colici nefritice: se fierb 50 de grame de cozi de cirese intr-un litru de apa. Se strecoara si se bea o ceasca inainte de fiecare masa.
COMPOZIŢIE:flavonoide (genisteină, naringenol, quercetol), saponine, taninuri catehice, proantocianidoli, săruri de potasiu, etc.
Actiune: diuretica, usor astringenta, antidiareica.
Utilizare: in mod traditional, in afectiuni ale aparatului urinar, diaree.
Mod de preparare:
Decoct. Se fierb doua linguri produs intr-un litru de apa timp de 10-15 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei.
Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 20min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply