Cele mai bune ceaiuri pentru ficat

Fructele de armurariu conţin silimarină, o substanţă activă care contribuie la regenerarea celulelor ficatului şi protejează integritatea membranelor celulelor hepatice. Silimarina are proprietăţi antitoxice şi combate intoxicaţiile cauzate de excesul de medicamente. Armurariul este în prezent cel mai eficient remediu natural pentru toate afecţiunile hepatice.

De asemenea, armurariul vindeca urmele lăsate la nivelul ficatului de consumul excesiv de alcool. Ceaiul din fructe de armurariu se prepară prin infuzarea unei linguriţe şi jumătate de fructe măcinate într-o cană cu apă clocotită, timp de 10 minute. Bolnavul poate să bea două căni de ceai pe zi. Prima cană se bea dimineaţa, înainte de micul dejun, apoi bolnavul trebuie să stea culcat pe partea dreaptă timp de 30 de minute. Cura trebuie urmată timp de 14 zile şi se poate relua după o pauză de 10 zile.

Datorită substanţelor active din compoziţia fructelor de măceş, printre care vitaminele B1, B2, C şi P, zaharuri, lecitină şi pectină, ceaiul de măceşe are acţiune tonică, vasodilatatoare, antiinflamatoare, antitoxică, stimulând în acelaşi timp activitatea ficatului şi bilei. Ceaiurile din frunze de anghinare au proprietatea de a mări secreţia biliară. Astfel, infuziile ajută la buna funcţionare a ficatului şi a bilei. Mai mult, ceaiul reglează nivelul glicemiei şi contribuie la eliminarea colesterolului „rău”. Specialiştii recomandă terapia cu infuzie de anghinare în hepatitele cronice, când ficatul este mărit şi în preciroze.

Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu 500 ml de apă clocotită. O parte din ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol, după care bolnavul trebuie să stea culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul cantităţii de ceai se bea în cursul zilei, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Tratamentul durează 20-30 de zile, iar după o lună se poate relua.

Leave a Reply