Carbunele medicinal naturist

Despre cărbunele medicinal, se poate spune pe scurt că este un medicament cu un preţ accesibil, care îndepărtează probleme frecvente, precum balonarea, halena, icterul, indigestia, flatulenţa sau intoxicaţiile alimentare. Deşi cărbunele medicinal este o pastilă care nu beneficiază de o atenţie prea mare, acesta are efecte extraordinare pentru organism, motiv pentru care ar trebui să îl avem la îndemână tot timpul. Iată câteva dintre indicaţiile cărbunelui medicinal:

Cărbunele medicinal tratează indigestia

Indigestia, arsurile stomacale sau balonările pot fi îndepărtate dacă iei o pastilă de cărbune medicinal cu un pahar de apă plată sau de ceai. Desigur, dacă ştii că te confrunţi cu aceste probleme după fiecare masă, poţi lua medicamentul preventiv, cu aproximativ 30 de minute înainte de a servi masa.

Cărbunele medicinal calmează crizele de gastrită

Cărbunele medicinal absoarbe acidul gastric din stomac şi duce astfel la calmarea crizelor de gastrită. În acest caz, cărbunele medicinal poate fi luat atât preventiv, cât şi atunci când simţi că începe o criză de gastrită. Îl poţi lua sub formă de pastilă sau de pulbere, dizolvată într-un pahar cu apă.

Cărbunele medicinal îndepărtează halena

Dacă ai probleme cu respiraţia urât mirositoare cauzată de alimentele care au fermentat în stomac, un cărbune medicinal poate salva situaţia. Atunci când simţi că respiraţia ta are un miros greu, înghite o pastilă de cărbune medicinal cu un pahar cu apă, iar în aproximativ 15 minute, vei scăpa de problemă. De asemenea, o altă metodă la îndemână pentru îndepărtarea halenei, este următoarea: umezeşte-ţi degetele, înmoaie-le în pulbere de cărbune şi masează-ţi limba şi obrajii cu aceasta. Efectul va fi imediat.

Cărbunele medicinal previne şi combate flatulenţa

Deşi gazele sunt un lucru normal şi necesar, există şi cazuri când acestea apar foarte des şi sunt greu de controlat, creând momente extrem de jenante. Pentru a preveni flatulenţa în exces, poţi lua preventiv un cărbune medicinal înainte sau după o masă în care consumi alimente cum ar fi fasole, mazăre, soia, linte, ceapă, varză, mere, prune uscate, nuci sau stafide.

Cărbunele medicinal tratează problemele
respiratorii

Persoanele care suferă de astm, dar şi cei care au crize respiratorii şi de tuse, au în cărbunele medicinal un aliat de nădejde. Amestecă două linguri de pulbere de cărbune medicinal într-un pahar mare cu apă şi consumă apoi rezultatul. Amestecul se bea în fiecare zi, timp de cel puţin 7 zile.

Cărbunele medicinal te scapă de intoxicaţii

Dacă ai înghiţit mai multe medicamente sau diverse substanţe toxice, cărbunele medicinal este o soluţie foarte eficientă. Evident, această măsură este de ajutor numai până când ajungi de urgenţă la spital. Se amestecă o linguriţă de pulbere de cărbune medicinal într-un pahar cu apă, iar apoi se consumă cel puţin un litru de apă. Aceasta este o metodă prin care se grăbeşte eliminarea substanţelor toxice din organism.

Cărbunele medicinal combate diareea

Dacă ai consumat alimentele nepotrivite şi acum te confrunţi cu diareea, cărbunele medicinal este salvarea ta. Înghite două pastile de cărbune medicinal, iar în maxim 30 de minute, problemă va fi de domeniul trecutului.

Cărbunele medicinal scade colesterolul

Cărbunele medicinal scade concentraţia de colesterol din sânge şi îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a creierului. Un tratament de 7 zile cu câte o pastilă pe zi, poate face minuni, în special pentru persoanele cardiace sau pentru cele care au colesterolul ridicat. De asemenea, activitatea neurală va fi simţitor îmbunătăţită.

Cărbunele medicinal reduce inflamaţiile şi iritaţiile

Dacă ai suferit înţepături de insecte, răni, eczeme sau iritaţii, amestecă o lingură de pulbere de cărbune medicinal cu o lingură de apă şi aplică rezultatul pe zona afectată. După aceea, aplică un pansament şi ţine-l timp de maximum 12 ore. Această cataplasmă nu trebuie aplicată pe răni deschise, pentru că pătează pielea.

Leave a Reply