Siropul de propolis

Propolis

Siropul de propolis se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o oala smaltuita cu cele 200 ml apa. Se fierbe acoperit, la foc moale, pina scade la jumatate. Lichidul cald se strecoara prin tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea. Se omogenizeaza preparatul cit este caldut.
Preparatul este cu atit mai activ cu cit este mai proaspat. Se pastreaza la frigider cel mult doua saptamani. Siropul acesta are actiune bactericida, bacteriostatica, este usor antibiotic, dezinfectant, antitusic.
Indicatii: Este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii bronsite, traheobronsite, astm bronsic, tuse spastica, bronsiectazii, bronsita asmatiforma.
Administrarea: Copiilor de la 2-12 ani li se dau zilnic de la 1-6 lingurite dupa varsta. Adultii pot lua 3 pana la 6 linguri pe zi.
Nu se administreaza copiilor sub 2 ani, de asemenea persoanelor cu hepatite cronice, alergii la propolis sau miere (si la polen), precum si in diabet..

Leave a Reply