Ceara de albine

Ceara de albine

Ceara de albine este doar una dintre roadele muncii albinelor de pe urma carora beneficiaza oamenii.
Albinele se hranesc cu nectarul florilor, pe care il transforma in miere. Ele consuma insa si miere, pe care, prin intermediul unor glande speciale, o transforma in ceara.
Apoi, albinele mesteca ceara, iar combinata cu secretiile din cavitatea lor bucala aceasta devine moale si isi schimba culoarea. Ceara de albine capata alta culoare si datorita trecerii timpului sau folosirii ei ca loc de depunere a mierii. Astfel, ea poate fi alba, galbena, portocalie, rosie sau maro.

In componenta cerii intra substante chimice variate cum sunt alcoolii graşi, materii colorante, ceroleina, vitamina A, substante cu actiune bacteriostatica, etc. Acesti produsi imprima cerii de albine insusiri emoliente, cicatrizante si antiinflamatorii.

Ceara de albine este insa un ingredient folosit si in multe produse si tratamente cosmetice.

Balsamurile pentru buze, cremele de fata si corp, ceara pentru epilare, unele proceduri dentare si unele operatii reconstructive folosesc ceara de albine. Multe creme si lotiuni pentru maini, picioare si fata contin ceara de albine. Deoarece acestea contin si alte uleiuri, cum ar fi cele minerale sau de masline, rezultatul este un emolient care face o treaba excelenta pentru catifelarea si hranirea pielii. In plus, ceara protejeaza pielea si datorita proprietatilor sale rezistente la apa. Ea este o componenta atat de sigura si usoara, incat multe produse pentru copii o contin. Lanolina si parafina sunt mai ieftine decat ceara de albine, dar nu sunt atat de benefice pentru piele. Produsele de ingrijire a parului precum sampoanele, balsamurile, produsele de coafare, care dau rezistenta, volum si stralucire, precum si produsele pentru reparare a parului, contin ceara de albine.
Aceasta are in mod natural un miros placut , dar si un agent de ingrosare care o face un produs ideal daca vrei sa adaugi volum parului tau. Din acelasi motiv, ceara de albine face parul mai usor de aranjat atunci cand vrei sa-l coafezi.
Parul tau este astfel mai sanatos, pentru ca ceara de albine il protejeaza si de factorii nocivi din mediu.

Proprietati ale cerii de albine: este un ideal agent de ingrosare, potentiator de vascozitate, emulsificator, emolient, agent de formare de pelicule tip film. Aplicatii in cosmetica: creme, lotiuni, balsamuri, unguente, ruj, rimel, fonduri de ten, diferite creme de protectie.

Ceara de albine a fost folosita inca din antichitate recunoscandu-i-se virtutile terapeutice.
Este cunoscuta pentru proprietatile sale antitoxice si antiinflamatorii fiind folosita in cosmetica si pentru continutul sau bogat de vitamina A. Multe companii de produse cosmetice o foloseste si in loc de conservant. Indicatii terapeutice pentru ceara de albine: insusiri emoilente, insusiri cicatrizante, insusiri antiinflamatorii, la realizarea unor ceme, unguente si produse farmaceutice.

Share on Facebook
Powered by Terapii Naturiste | Designed by: Terapii Naturiste