Ceaiu verde si cancerul

Cercetările au descoperit multe beneficii ale consumului de ceai verde. În acest articol voi aborda beneficiile sale în tratarea și prevenirea cancerului. Studiile au dezvăluit o rată mai scăzută a cacerului în țările în care consumul de ceai verde este regulat. Nu se poate verifica faptul că tocmai acest consum este cel care duce la scăderea numărului de bolnavi de cancer, dar indică faptul că ceaiul verde ar putea avea rolul lui.

Studiile făcute pe animale au demonstrat faptul că polifenolii din ceaiul verde încetinesc sau chiar opresc proliferarea celulelor canceroase în cazul cancerului de sân.

Un alt studiu făcut pe un eșantion de aproximativ 500 de femei a revelat faptul că femeile care consumau în mod regulat ceai verde înregistrau o rată mai scăzută a prezenței cancerului de sân. Totodata, femeile care consumau minim 5 căni de ceai pe zi înainte de a fi diagnosticate cu cancer mamar în stadiu incipient prezentau o probabilitate mai mică de recidivă dupa tratament.

Un studiu chinezesc a arătat că femeile care consumă ceai regulat prezintă un risc cu 32% mai mic de a dezvolta cancer colorectal. Alte studii au demonstrat faptul că polifenolii pot suprima creșterea celulelor canceroase în cazul cancerului pulmonar și pot provoca moartea celulelor canceroase.

Cercetări făcute pe organismul uman mai sunt încă necesare. Un studiu a arătat faptul că femeile care erau consumatoare de ceai verde aveau o rată scăzută a prezenței cancerului de vezică. Același studiu a demonstrat că persoanele bolnave de cancer care consumau ceai verde cu regularitate aveau o rată a supraviețuirii cu 5 ani mai mare. Alte investigații au descoperit că substanțele din ceaiul verde determină restrângerea ariei pe care se întind celulele canceroase, făcându-le mai ușor de depistat și tratat. Un studiu făcut asupra persoanelor suferinde de cancer ovarian din China a arătat că pacienții care consumau cea mai mare cantitate de ceai verde supraviețuiau cel mai mult.

Un alt studiu făcut în Suedia a dus la concluzia că o cantitate mică de ceai verde, aproximativ o ceașcă sau mai puțin pe zi, scade riscul apariției cancerului ovarian. Cercetările făcute asupra efectelor ceaiului verde în cazul cancerului esofagian au dus la concluzii diferite. Unele au demonstrat existența unor beneficii, altele a unor riscuri mărite de cancer. Consumul de băuturi foarte fierbinți s-a demonstrat că duce la creșterea riscului de cancer bucal și esofagian.

Temperaturile ridicate pot afecta celulele, iar un grad mărit al deteriorarii celulare crește riscul de cancer. Este bine să lași ceaiul să se răcească până la o temperatură acceptabilă înainte de a-l consuma.

Studii făcute asupra populației au arătat că persoanele consumatoare de ceai verde prezentau un risc scăzut de apariție a cancerului pancreatic. Acest lucru era valabil în special în cazul femeilor, care aveau o scădere a ratei cancerului cu până la 28%, în timp ce în cazul bărbaților scăderea mergea până la 32%.

Studii făcute la nivel celular au revelat faptul că extractele din ceaiul verde previn evoluția cancerului de prostata. Un studiu a descoperit o scădere cu 24% a evoluției cancerului de prostată în cazul bărbaților care consumau o cantitate mai mare de ceai verde. Un studiu diferit a arătat că EGCG, un polifenol din ceaiul verde, scade nivelul markerilor tumorali ai cancerului de prostată.

Leave a Reply