CEAI DE ANGHINARE

Partile componente ale acestei plante, utilizate in medicina naturista sunt: radacinile de anghinare, frunzele de anghinare si preparatele din acestea au efecte vindecatoare in cazul afectiunilor circulatiei sanguine, hepatice, renale.
Ca diuretic, ceaiul de anghinare se recomanda in nefrite acute si cronice, deoarece mareste volumul de urina si favorizeaza in acelasi timp eliminarea ureei si a substantelor toxice ce se formeaza la nivelul ficatului si rinichilor. Datorita eliminarii de toxine se observa efecte favorabile in tratamentul urticariilor si diferitelor forme de prurit (mancarime).
Bune rezultate da ceaiul de anghinare si in bolile tubului digestiv manifestate prin constipatie,varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, colite, hemoroizi si lipsa poftei de mancare.
Ceaiul de anghinare mai este un bun adjunt in unele afectiuni ale inimii – hipertensiune, arleroscleroza si anghina pectorala.
Indicatii
Actiune : coleretic-colagog, hepatoprotector; stimuleaza metabolizarea colesterolului in ficat; diuretic, depurativ, stomahic, hipoglicemiant.
Intrebuintari principale: diskinezie biliara, colecistita, insuficienta biliara, hepatite, ciroze.
Alte intrebuintari: diabet, hipercolesterolemie, arteroscleroza, edeme cardiorenale, constipatie, dispepsie, anorexie.
Contraindicatii
In obstructia biliara, insuficienta hepatocelulara grava.

Mod de preparare: infuzie din 1 lingura planta la 500 ml apa clocotita.
Mod de administrare: infuzia se bea astfel: 1 cana cu ceai dimineata inainte de masa, stand culcat 20-30 minute pe partea dreapta. Restul se bea in reprize, cu 20-30 minute inaintea meselor principale. Cura dureaza 20-30 zile, cu pauza de 30 zile.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply