Raceala si gripa

Virusurile care provoacă răceala şi gripa se fixează de suprafaţa celulei, apoi pătrunde în ea şi începe să se reproducă. Noile virusuri ies şi încep să infecteze alte celule. Celulele mor şi aşa apar aceste două boli.

Sunt mai multe tipuri de virusuri care se împart în trei clase A, B, C. Prima clasă este a celor mai puternice, şi sunt contactate de multe persoane şi animale şi sunt epidemice. Virusul de tip B este mai puţin agresiv, dar infectează oamenii şi animalele, şi ele pot declanşa epidemii. Virusurile C sunt aproape asimptomatice, şi infectează o mică parte din populaţie.

Răceala obişnuită este un virus care răspunde la antibiotice, acesta afectează căile respiratorii înalte, poate produce complicaţii bronhopulmonare, acestă afecţiune tratată dispare în trei – patru zile.

Gripa este foarte asemănătoare cu răceala, dar poate provoca febră. La simptomele răcelii se mai adaugă şi lăcrimarea, strănutul, durerea în corp, oboseala, durerile în piept, senzaţiile de balonare, febra, atunci purtem fi siguri că este vorba de o gripă şi cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne odihnim.

Guturaiul este o inflamare a mucoaselor care acoperă interiorul părţii superioare a căilor respiratorii, el poate provoca o secreţie excesivă de muciozităţi, este de tip bronhial şi pulmonar, pentru tratarea lui este nevoie de expectoraţie.

Tusea este expulzarea bruscă, forţată şi zgomotoasă a aerului aflat în plămâni, se produce din cauza iritaţiei căilor respiratorii, tusea permite eliberarea mucozităţilor care acoperă gâtul şi tractul respirator superior în faţa oricărei iritaţii provocate de fum sau de praful din aer.

Medicina naturală deţine multe remedii pentru ameliorarea şi tratarea simptomelor de gripă şi răceală. Ne putem folosi de metode de aromaterapie, ceaiuri, alimente, hidroterapie.

– Raceala
– Raceala si gripa definitii si remedii
– Alimente ce ne feresc de raceala

Leave a Reply