Sucul de portocale

Sucul de portocale

Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate. Fata de alte fructe, portocala este un fruct superior in ceea ce priveste cantitatea de calciu. De asemenea aceasta contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor.
Sucul de portocale ii va oferi sistemului tau digestiv o pauza. Este recomandat sa sa faci suc natural de portocala decat sa fie cumparat gata facut.
Sucul de portocale este considerat a fi foarte bogate in antioxidanti ceea ce inseamna ca poate ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer, inclusiv cancerul de san si cancerul de prostata. Sucul de portocale poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima, deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei. Sucul de portocale contine acid folic, care joaca un rol major in reproducerea de celule noi si poate ajuta in procesul de vindecare. Sucul de portocale are proprietati anti-inflamatorii. Daca va confruntati cu o multime de dureri legate de artrita, suc de portocale poate ajuta la ameliorarea ei.
Sucul de portocale contine Vitamina C , un antioxidat care ajuta la incetinirea efectul de imbatranire si distructie a celulelor, dar si la imbunatatirea sistemului imunitar.
Portocala este un aliment care se digera repede la fel ca si amidonul. Zaharul continut de portocale este imediat absorbit in sange. Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.
Sucul de portocale este considerat a fi un aliment excelent pentru copii care nu sunt hraniti cu lapte. Acesta previne scorbutul si rahitismul si ajuta la crestere. Acest suc mai poate fi dat, avand rezultate bune, si bebelusilor cu o varsta mai mare a caror dezvoltare normala este insatisfacatoare.
Sucul de portocale, indulcit cu miere, este foarte bun pentru bolile de inima. De exemplu se foloseste in caz de infarct, perioada in care se recomanda numai consumarea de lichid. Consumarea de suc de portocale indulcit cu miere este un mod sigur de a furniza energie.
Consumul de suc de portocale amestecat cu un varf de sare si o lingura de miere este un remediu eficient in cazul tuberculozei, astmului, raceala obisnuita, bronsite si alte stari de tuse asociate cu expectorare dificila. Datorita actiunii sale saline din plamani, expectorarea se va face mai usor, iar protectia impotriva unei reinfectari va fi mai mare.

Leave a Reply