CEAI DE ROINITA

Continutul ridicat de uleiuri volatile confera ceaiului de roinita o actiune relaxanta si sedativa asupra sistemului nervos central; are si actiune antispastica, carminativ-stomahica, coleretica, antibacteriana si ativirala.
Indicatii:
Se recomanda ca adjuvant fitoterapeutic in tulburari functionale pe fond nervos ale tractului gastro-intestinal, remediu eficient in nevrozele cardiace, in stari anxioase, stari depresive, insomnie, migrene; este eficient in tulburari digestive (in special la copii), colici abdominale, spasme, dischinezie biliara, colite cronice, varsaturi de diverse cauze, in procese infectioase acute ale cailor respiratorii superioare, stari gripale, herpes recidivant; se poate folosi seara pentru ca favorizeaza instalarea unui somn linistit.
Mod de preparare:
Ceaiul de roinita se prepara din 1-2 lingurite la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar. In tulburari cardiace cu substrat nervos se consuma 2-3 cani pe zi, care se beau incet si fractionat in mai multe reprize. Pentru relaxare in starile anxioase si in insomnie se beau 2-3 cani pe zi, din care o cana obligatoriu seara cu o jumatate de ora inainte de culcare.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply