Alimente si nutrienti care intaresc inima

Inima este muschiul cel mai important si mai activ din organism. Iar pe langa beneficiile aduse inimii de exercitiile fizice si de o dieta sanatoasa, exista mai multe elemente nutritive care pot face o mare diferenta.
Aici sunt 12 dintre cele mai bune:
1. Paducelul. Impreuna cu Cayenne-ul, paducelul a fost una dintre plantele favorite pentru inima ale renumitului herbalog Dr. Christopher. Paducelul este bogat in flavonoide, care protejeaza vasele mici capilare de radicalii liberi. Normalizeaza tensiunea arteriala, scade depozitele de colesterol si de grasime in ficat si aorta si ajuta in conditii precum ar fi angina pectorala, aritmii, arterioscleroza, cheaguri de sange si hipertensiune arteriala. Desi ar putea dura luni de zile pentru a realiza beneficiile paducelului in intregime, de multe ori o pipeta de extract de boabe de paducel va rezulta in batai de inima regulate intr-un timp destul de scurt.
2 Ardeiul iute Cayenne. Uneori, denumit si “rege al plantelor”, Cayenne este unul dintre cele mai puternice substante pentru o inima sanatoasa. Acesta consolideaza, stimuleaza, si intaresteinima ardei iute inima, echilibreaza circulatia si tensiunea arteriala si are un efect calmant. Datorita puterii sale de foc, este indicat sa incepeti cu cantitati mai mici si in timp sa mariti cantitatea.
3. Magneziu. Magneziul ajuta la prevenirea atacurilor de cord, regleaza tensiunea arteriala si usureaza aritmia. Pe langa acestea, are si un numar mare de alte beneficii de sanatate vitale. Datorita dietei de astazi si a solurilor minerale epuizate, se estimeaza ca in jur de 80 – 95 la suta dintre oamen sunt deficitari in magneziu.
4. Coenzima Q10 (CoQ10). Coenzima Q10 este un protector cardiac primar esential. In special, medicamentele cu statina interfereaza cu productia hepatica de CoQ10 de seleniu.
5. Seleniu. Seleniul mineral este esential pentru producerea naturala de CoQ10 a organismului.
6. Siliciu. S-a remarcat de peste o jumatate de secol in urma, ca siliciu mineral este abundent in inimile sanatoase si deficitar in inimile bolnave si in vasele de sange. Siliciul este responsabila atat pentru rezistenta cat si elasticitatea tesuturilor cardiovasculare. Acesta este un semiconductor care este implicat in cadrul transmisiilor de mesaje in cadrul sistemului nervos si este probabil important pentru functiile electrice ale inimii.
7. Vitamina D3. Multe dovezi arata acum, numeroasele functii cardioprotectoare ale vitaminei D. Restaurarea vitaminei D la valori normale s-a descoperit ca ajuta la reducerea inflamatiilor, normalizarea tensiunii arteriale si imbunatateste sensibilitatea la insulina – toti factori care reduc riscul bolilor de inima.
8. Iod. In 1933, Dr. Kenneth Turner de la Harvard Medical School a efectuat o serie de experimente cu iepuri care a demonstrat ca iodul ar putea preveni ateroscleroza la iepuri chiar si atunci cand au fost hraniti cu diete nesanatoase oribile. Iodul este un element esential, de asemenea, co-factor pentru seleniu.
9. Usturoi. Mai multe studii au aratat ca un catel de usturoi pe zi inhiba productia colesterolului rau (LDL) si il ridica pe cel bun (HDL). Studii mai mici au indicat de asemenea ca usturoiul ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, prevenine agregarea trombocitelor din sange, si imbunatateste circulatia.
10. Vitamina C. Protejatul lui Linus Pauling, Dr. Matthias Rath a stabilit ca boala de inima este o forma timpurie de scorbut al marinarilor, care este cauzat de diminuarea peretilor arteriali ca urmare a unei deficiente in vitamina C. Vitamina C induce repararea naturala a peretilor vaselor de sange in bolile cardiovasculare, care poate duce la un impas in progresie – si chiar la regresie naturala – a leziunilor vasculare.
11. Talpa gastei. Utilizata in mod traditional pentru a trata o inima agravata de tensiunea nervoasa, utilizarea pe termen lung a acestui sedativ pe baza de plante poate reduce formarea de factori de coagulare, scaderea colesterolului total si a trigliceridelor, precum si consolidarea muschiului inimii. Talpa gastei este de obicei consumata ca un ceai preparat, pe tot parcursul zilei.
12. Cacao. O sursa naturala de teobromina, substanta necesara pentru o inima sanatoasa cacao contine ,de asemenea , epicatechina, care imbunatateste functia vaselor de sange. Vorbim aici binenteles de boabele de cacao in stare cruda.

Mai puteti citi si : http://www.naturist-terapii.ro/nutritie/10-alimente-pentru-o-inima-sanatoasa/

Surse:
http://www.care2.com/greenliving/heart-friendly-herbs.html – inima