Venin de albine

Venin de albine este un amestec complex de enzime, proteine si aminoacizi.

Extras si analizat, este un lichid apos, limpede si incolor. Gustul este de migdale, putin dulce si usor amarui. Este folosit in medicina pentru a vindeca diferite forme de astm, discopatii, reumatism, in tratarea hipertensiunii arteriale HTA, a aterosclerozei si artritelor dureroase ca si pentru atenuarea durerilor reumatice, a celor datorate ischiemiei.

Venin de albine se foloseste foarte des si in medicina, fiind folosit in foarte multe medicamente si produse farmaceutice. Venin-ul de albine contine acid formic, acid clorhidric si ortofosforic, aminoacizi bogati in sulf, antibiotice, histamina, fosfataza, acizi organici volatili si saruri minerale.

In general, terapia cu veninul de albine pentru problemele reumatice se face simplu, luand o albina din stup si cu penseta pusa in zona in care va intepa. Veninul va fi injectat si isi va face efectul local. Durata si cate intepaturi trebuie administrate depind de la caz la caz si este bine sa fiti consultat de un medic specialist.

Scleroza in placi este de asemenea tratata cu venin de albine. Imunologi din intreaga lume lucreaza pentru a pune la punct un tratament care sa dea o stabilitata crescuta persoanelor ce se lupta cu aceasta boala.

Intre contraindicatiile terapiei cu venin de albine se numara hipersensibilitatea la venin, TBC, diabetul zaharat, bolile infectioase, hepatitele, nefritele, insuficientele cardiace, sarcina.

Leave a Reply