Tratamente pentru puncte negre

Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia in excess de sebuum, care este pompat in pori de glandele sebacee. Bacteriile de pe piele si cele din mediul inconjurator, in combinatie cu sebuumul in exces, creaza acele puncte neplacute, fie de un galben-inchis, fie chiar “negre”, culoarea lor se intensifica pe masura ce sebuumul se oxideaza.
Punctele negre mai pot fi cauzate si de impuritatile de pe piele combinate cu produse cosmetice si creme hidratante aplicate in exces, care atrag aceste impuritati ca un magnet daca pielea nu este curatata si ingrijita corespunzator.

Aburii

– In primul rand avem nevoie sa dilatam porii ca sa putem extrage punctele negre. Reusim acest lucru printr-o baie de abur cu ceai de musetel.Aburii sunt o modalitate eficienta de a scapa de ele pentru ca deschid porii, ajuta la indepartarea sebumului si a excesului de celule moarte de pe piele. Se fierbe apa intr-o oala, la care puteti adauga plante precum rozmarinul, menta sau musetel. Dupa ce apa fierbe, luati oala de pe foc, asezati-o pe masa, luati loc in fata ei si dupa ce va aplecati deasupra, acoperiti-va capul cu un prosop. Ramaneti deasupra aburilor timp de 15 minute. Apoi luati un prosop putin mai aspru si frecati usor pielea. Spalati-va fata cu apa calduta.

Tratamente pentru punctele negre pe baza de fructe

– Pentru a deschide porii si a-ti curata tenul in profunzime, incearca masti pe care mama natura ti le ofera pentru tenul gras si punctele negre. Incearca o masca pe baza de caise coapte: indeparteaza samburele si pielita si striveste-le cu ajutorul unei furculite. Aplica pasta pe ten, insistand in zonele sensibile si las-o sa actioneze 30 de minute. Indeparteaza masca utilizand un servetel moale si clateste-ti fata cu infuzie de musetel. Aceasta masca are efect tonic si permite indepartarea mai usoara a punctelor negre.
O alta masca naturala este cea pe baza de mere: se taie marul in bucati marunte si se fierb in jumatate de cana de lapte dulce pana cand se inmoaie, apoi se dau prin blender pentru a obtine o masca mai consistenta. Se aplica pe tenul curat si se indeparteaza dupa 30 de minute. Puteti clati atat cu lapte cald cat si infuzie de musetel.

Masti de fulgi de ovaz sau cu migdale – pentru curatarea tenului.

– Se amesteca fie fulgi de ovaz fie pulbere de migdale cu apa de trandafiri (preparata ca un ceai din petale de trandafiri si racita) astfel incat sa se obtina o pasta moale ce va putea fi intinsa usor pe piele.
Dupa aplicare, se maseaza pe piele, insistand mai mult in zonele afectate, unde putem chiar freca pielea cu aceasta pasta prin miscari circulare cu buricele degetelor. Se lasa sa se usuce timp de aproximativ 15 minute si apoi se clateste cu apa rece.

Tratamente pentru preventia aparitiei punctelor negre

– Singura modalitate de prevenire a punctelor negre este lupta continua cu tenul gras si incercarea de a mentine porii inchisi. Poti folosi suc de lamaie, simlu, aplicat direct pe ten in fiecare seara inainte de culcare. Dimineata, clateste in profunzime cu apa rece (apa calda deschide porii in loc sa ii inchida). Poti face si o masca pe baza de suc de lamaie, amestecat cu 1 albus si o lingura de alcool. Se lasa sa actioneze 30 de minute si se clateste tot cu apa rece. Masca ajuta la inhibarea secretiei de sebuum si reduce aparitia punctelor negre.

Leave a Reply