Mei

Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. Contine vitamina A, fier, magneziu, proteine (in proportie de 20% in semintele de mei).
Este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca:
astenie fizica, astenie psihica, convalescenta, echilibreaza starile nervoase, depresive, alunga tulburarile din perioada de sarcina, ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.
Meiul poate fi utilizat si in dietele contra obezitatii, echilibrand cu succes tranzitului intestinal (proprietate specifica tuturor cerealelor datorita continutului ridicat de fibre).
Meiul ajuta in vindecarea afectiunilor dintilor, problemelor articulatiilor, anemiei, fiind recomandat a se consuma in dietele celor alergici, si celor care vor sa pastreze o greutate corporala corespunzatoare, in preparate culinare, ca garnitura, sub forma de fulgi sau seminte de mei.
Meiul constituie o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Oferă proteine cu puţine calorii şi conţine totodată cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
Meiul conţine substanţele nutritive care permit aparatului digestiv să-şi îndeplinească funcţiile în condiţii optime. Indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile sto­macale, respiraţia urît mirositoare (semnul unei digestii slabe şi al înmulţirii bacteriilor) şi hiperaciditatea sunt probleme care se pot rezolva cu ajutorul consumului de mei.
Datorită efectului alcalin, meiul poate fi utilizat cu succes pentru a combate acidoza (excesul de acizi în organism). Această afecţiune a omului modern predispune la osteopo­roză, tulburări digestive, performanţe fizice şi mentale slabe, nervozi­tate. Acidoza poate fi şi o cauză a dezvoltării infecţiilor micotice, cum ar fi candidoza. Meiul con­ţine compuşi antifungici, capabili să oprească extinderea ciupercilor.
Cantitatea mare de magneziu şi siliciu conferă meiului proprietatea de a proteja ţesuturile pentru a avea piele, buze, păr şi unghii sănătoase.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply