TERAPII NATURISTE

Terapii naturiste

– Tratarea eczemei
– Imunizarea Organismului
– Raceala
– Cancerul
– Diabetul
– Ulcerul
– Gastrita
– Detoxifierea organismului
……………………………..
Terapiile naturiste sunt numeroase si complexe avand un rol foarte important in viata si in mentinerea sanatatii fizice si mentale : fitoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate – aromoterapia, terapia cu uleiuri – oleoterapia, terapia cu muguri de plante – gemoterapia , apiterapia, mineraloterapia (argiloterapia, terapia cu cenușă vegetală, terapia cu cărbune vegetal ), dietoterapia (oligoterapia, dieta cu suplimente nutritive, alimentația macrobiotică, alimentația vegetariană, posturile), terapia radiantă (radioterapia, magnetoterapia, cristaloterapia ), terapia energetică (acupunctura, moxibustia, auriculoterapia, scalpoterapia, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanță, cosmoenergoterapia ) și psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia, sofrologia, biofeedback-ul, vizualizarea, meditația ).
Remediile naturiste sunt usor de folosit, actioneaza in profunzime, rapid, iar afectiunile nu recidiveaza atat de usor daca te-ai obisnuit deja sa ai acasa mica ta oaza de sanatate din plante.

Exista totusi si la aceste tratamente cateva reguli pe care trebuie sa le respecti pentru ca ele sa fie eficiente. Depozitarea corespunzatoare a plantelor si extractelor naturale este unul dintre secretele eficientei lor, informeaza mothernature.com.

Lumina, caldura si ambientul influenteaza decisiv compozitia chimica a tratamentelor naturiste. Deci, pentru a te bucura de efectele lor benefice, cere mai intai sfatul specialistului.

Multe dintre remediile naturiste pot fi preparate si incluse in alimentatia zilnica. Avantajul acestei metode este simplitatea in administrarea lor, dar dezavantajul major este gustul, care nu este unul placut intotdeauna. Prepararea nu este rapida, pentru ca mancarurile cu rol de tratament naturist trebuie gatite la foc mic si acoperite in permanenta.

Siropul naturist sau extractele naturale sunt eficiente un timp indelungat, gustul este placut si pot fi administrate usor. Acest tip de tratament insa este foarte dulce, pentru ca, de regula, el se prepara cu miere.

Tocmai de aceea nu este recomandat diabeticilor sau personelor care sufera de hiperglicemie sau cu probleme stomacale. Fermentul tratamentului le poate dauna, tocmai de aceea va fi administrat numai dupa un consult medical prealabil.

Ceaiurile sunt cele mai frecvente metode de tratare prin metoda naturista. Sunt usor de preparat, intr-un timp scurt, dar efectul lor este limitat. Dezavantajul acestui tratament consta in regularitatea cu care va fi administrat.

Ceaiul, ca tratament naturist, are efect pana la patru ore si de regula orice dieta de acest fel va fi respectata timp de cateva saptamani.

Tratamentul naturist cu tinctura poate fi de asemenea dificil de administrat pentru ce el contine alcool. Astfel, contraindicatiile in conducerea autovehiculelor sunt stricte, iar cateva ore dupa administrarea tratamentului, odihna si repausul sunt absolut necesare.

Uleiurile de corp pentru masaj sunt eficiente, doar ca timpul lor de actiune este indelungat. Multe persone renunta la acest tip de tratament, tocmai pentru ca este eficient dupa cel putin trei saptamani.

Tratamentele naturiste sunt foarte eficiente, daca restrictiile si respectarea conditiilor de depozitare, administrare si preparare vor fi atent respectate. Acesta este motivul pentru care multe persoane cred ca tratamentele cu plante sunt ineficiente si renunta la folosirea lor.

HOME