Tinctura de papadie

Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C şi D. Specialiştii recomandă păpădia în tratamentul bolilor de ficat, chiar şi în cazurile de ciroză. Triterpenele conţinute de păpdie stimulează funcţia antitoxică a ficatului şi modifică caracteristicile fizico-chimice al bilei uşurând procesul de eliminare a toxinelor la nivelul căilor biliare. Flavonoidele sunt responsabile de acţiunea diuretică, îmbunătăţind activitate! rinichilor.

Recomandari

colesterol mărit, tulburări circulatorii (cianoză, varice), insuficienţa hepatică, hepatită, litiaza biliară, stimularea secreţiei pancreatice, litiaza renală, insuficienţă renală, obezitate, colita cronică, enterocolită, constipaţie, hemoroizi, acnee, eczeme.

Mod de administrare: Intern: o lingură de tinctură de 3 ori pe zi, dimineţa, la prânz şi seara, cu 30 minute înainte de masă, diluată în 100 ml apă.Se recomandă cure de primăvară şi toamnă pentru detoxifierea organismului. Pentru persoane care nu suportă alcoolul, tinctură se poate dilua în ceaiul pentru afecţiuni circulatorii şi hepato-biliar, dar să fie ceaiul fierbinte, atunci alcoolul se evaporă, iar principiile active rămân în ceai.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply