CEAI DE TINTAURA

Planta contine uleiuri eterice, rasini, substante amare. Nu are miros dar are un gust foarte amar. Se foloseste în tratamentul bolilor aparatului digestiv, pirozis, tulburari stomacale, la bolile de ficat, pentru stimularea eliberarii secretiei biliare etc.

De asemenea, tintaura are proprietati de depurare (curatire) a sangelui si este utila în tratamentul unor boli de piele. Pentru cei care sufera de diabet este indicat sa consume zilnic trei, patru cani cu ceai de tintaura, eventual asociat si cu frunze de afin si, in scurt timp, rezultatul se va vedea, glicemia va scadea considerabil..

Preparatele din tintaura alina simptomele care insotesc gripa: reduc febra, elimina crampele musculare care, de regula, caracterizeaza boala, calmeaza durerile de cap. Pentru ca este foarte bogata in principii amare, tintaura stimuleaza pofta de mancare, mult scazuta pe fondul starii gripale.

Indicatii: gastrite hiperacide, anorexie, digestie lenta, dispensii, dischinezie biliara, gripa, eczeme, cistita, varsaturi, stimularea poftei de mancare

Preparare ceai de tintaura :
infuzie – o lingurita de planta (flori, frunze, tulpina) se pune intr-o cana, se opareste cu 250 ml apa clocotita, se lasa 3-5 minute sa traga, se strecoara, se bea neindulcit cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.
vin (pentru stimularea poftei de mâncare): intr-un litru de vin alb natural se pun 40-50 grame de planta, se lasa sa macereze la loc insorit si calduros timp de opt zile. Apoi se strecoara. Se foloseste în caz de nevoie, band un paharel (ca de lichior) inainte de fiecare masa. Pofta de mancare a bolnavului va creste uluitor.

Administrare ceai de tintaura : cate un sfert de cana inainte de mesele principale.

Leave a Reply