Germenii de grau

Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau foarte bogati in substante pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C. Au efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.
Germenii de grau ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange, prin urmare, reduc riscurile problemele cardiovasculare. Germenii de grau contribuie si la imbunatatirea stocarii energiei in muschi si, de asemenea, sporesc rezistenta si vitalitatea organismului.
Consumati cu regularitate, germenii de grau previn formarea cheagurilor de sange si cresterea tensiunii arteriale.
Germenii de grau contin octacosanol (nutrient) ce ajuta la imbunatatirea reflexelor corpului si pot fi folositi ca supliment si pe perioada unui regim de slabire. In plus, acestia ajuta la imbunatatirea proceselor de utilizare oxigenului de catre organism. Germenii de grau contribuie si la echilibrarea metabolismului si cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.
Datorita vitaminelor, in special celor din complexul B, germenii de grau sunt benefici si pentru a face fata mai usor stresului. In acelasi timp, ajuta la o mai buna oxigenare a organismului si cresc rezistenta si vitalitatea corpului. Acidul folic ce se regaseste in germenii din grau ajuta la scaderea nivelului de hemocisteina si astfel poti preveni deteriorarea arterelor. In plus, suplimentarea cantitatii de acid folic din alimentatie este recomandata atunci cand esti gravida. Studiile arata ca femeile care consuma o cantitate suficienta de acid folic, zilnic, inainte de conceptie si in primul trimestru de sarcina, prezinta riscuri cu pana la 95% mai mici de a da nastere unui copil cu un defect congenital grav.
Boabele de grau incoltit sunt bogate in enzime benefice pentru reglarea proceselor metabolice. Daca tii cura de slabire, germenii de grau sunt un supliment generos.
Reducerea nivelului colesterolului din sange este un alt efect important al curei cu germeni de grau.
IMBUNATATESC STAREA DE SANATATE
Ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejeaza muschii, sangele, plamanii, dintii, reduc numarul de fire de par cazute si sporesc acuitatea vizuala.
PURIFICA ORGANISMUL
Previn anemia, elibereaza toxinele si contribuie la imbunatatirea reflexelor corpului datorita unui nutrient numit octacosanol.
REFAC EPIDERMA
Sunt o sursa importanta de vitamina B, element indicat pentru o piele sanatoasa, repararea tesuturilor, tratarea durerilor de cap, a insomniei, a asteniilor, nevrozelor sau nevritelor.
PREVIN CANCERUL
Au o cantitate importanta de vitamina E complexa, inclusiv antioxidanti naturali. Astfel, au un rol important in preventia si tratamentul bolilor cardiace, a cancerului si a imbatranirii.
AMELIOREAZA DIGESTIA
Bogata sursa de fibre naturale, germenii de grau sunt recomandati pentru tratarea bolilor gastrice sau intestinale, inclusiv a constipatiei.
COMBAT PROBLEMELE DE CRESTERE
Pot fi introdusi in alimentatia celor mici, caci sunt eficienti si in tratarea intarzierilor de crestere.
100 de grame pe zi este cantitatea de germeni de grau recomandata pentru adulti.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply