Remedii pentru raceala

Ceaiul de tei cu frunze proaspete de menta si un praf de scortisoara – Ceaiul de tei este recunoscut pentru proprietatile sale de relaxare. Ceea ce nu stie foarte multa lume este faptul ca el poate fi un remediu ideal pentru starile gripale, mai ales daca i se adauga putina scortisoara si cateva frunze de menta proaspata. Se beau cate trei cani pe zi, dimineata, la pranz si seara.

Macesele – Macesele sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C pe care ni le-a dat natura, iar ceaiul de macese face minuni in starile de gripa. Puteti incerca si pulberea de macese – o lingurita pe zi – in cazul in care boala nu da semne de vindecare.

Echinaceea – Indiferent de cum este administrata (extract, tincture, comprimate), echinaceea este un remediu deosebit de eficient in lupta cu raceala si gripa. Ba mai mult, in sezonul rece poate fi luata preventiv in cure de cate doua saptamani, cu pauza de o luna, pentru a feri organismul de boli.

Comprese calde cu suc de lamaie – Sucul de lamaie este un remediu cunoscut in lupta cu raceala si gripa. Cu toate ca majoritatea oamenilor prefera sa consume lamaia in stare proaspata pur si simplu ori alaturi de o cana aburinda de ceai, sucul de lamaie poate fi utilizat si in comprese, pe piept sau pe frunte. Se spune ca reduce febra si amelioreaza starea generala a bolnavului.

Sirop de lamaie cu miere – Se fierbe o lamaie timp de 10 minute dupa care se stoarce, iar sucul de amesteca cu doua linguri de miere. Siropul obtinut se lasa la racit si se iau cate doua inghitituri, dimineata si seara.

Sirop de ridiche neagra – Se ia o ridiche, se spala, iar in interiorul ei se face o gaura cu cutitul. In acel loc se va pune zahar brun, iar ridichea va fi bagata la cuptor pana cand zaharul se va topi si, impreuna cu sucul pe care ridichea il va lasa, va forma un sirop dens. Se bea seara inainte de culcare.

Pasta de usturoi si miere – Pentru inflamatii si dureri in gat, pasta de usturoi cu o lingura de miere face minuni. Se zdrobesc cativa catei de usturoi, se amesteca cu miere si se inghite pasta astfel obtinuta. Usturoiul contine multe substante antibacteriene si este un aliat de nadejde in starile de raceala si gripa.

Ceaiul de ceapa – Cu toate ca nu are un gust prea bun, ceaiul de ceapa este un remediu foarte cunoscut in starile de raceala si gripa. Se iau doua cepe curatate si se fierb timp de 10 minute. Zeama astfel obtinuta se amesteca cu miere si se bea de mai multe ori pe zi, pana cand tusea incepe sa dispara.

Cataplasme cu ceai de salvie
– Salvia a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri in lupta cu bolile. In starile febrile, cataplasmele cu ceai de salvie va pot fi de real ajutor pentru ca imbunatatesc rapid starea bolnavului. In cazul in care raceala sau gripa nu dau semne de vindecare, pe langa cataplasme este indicat si ceaiul de salvie.

Tinctura de propolis
– Daca nu exista probleme legate de alergii, tinctura de propolis va poate ajuta in starile de raceala si gripa ale copilului. Se iau cate 3-5 picaturi, dimineata si seara, fie cu ceai, fie cu o lingurita de miere. Propolisul este un dezinfectant natural si intareste sistemul imunitar, ajutand la refacerea organismului.

Leave a Reply