CEAI SEDATIV

Infuziile si decocturile preparate din diverse plante medicinale se beau caldute, indulcite preferabil cu miere. Cele care favorizeaza instalarea somnului (cu efect hipnotic) se vor bea cu o jumatate de ora inainte de culcare.

Ca actiune sedativa generala si in combaterea insomniilor se recomanda:
– Flori de tei sau levantica sub forma de infuzie preparata din doua lingurite de plante la o cana de apa. Se pot bea 2 – 3 cani pe zi.
– Flori de sulfina sub forma de infuzie preparata dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, din care se bea o cana inainte de culcare.
– Maghiran sub forma de infuzie preparata dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, din care se beau 2 – 3 cani pe zi.
– Radacina de iarba mare decoct concentrat preparat din 3 – 4 linguri de radacini pisate la o cana cu apa. Se beau 2 – 3 linguri seara, inainte de culcare. Decoctul se poate pastra la frigider timp de 24 de ore.
Au efecte sedative si florile de coada soricelului, florile de porumbar, frunze de roinita, frunzele de salvie sub forma de infuzie de 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa. Se beau 2 – 3 cani pe zi.

Ca o combinatie de plante cu actiune sedativa generala se recomanda decoct (cinci minute) preparat dintr-o lingura de amestec de planta la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi, in special dupa masa de seara: flori de levantica 10 g, flori si frunze de paducel 25 g, talpa gastii 30 g, fructe de anason 15 g, radacina de valeriana 20 g.

* Plante cu efecte sedative

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply