Energizante naturale pe baza de miere

Energizante cu miere

In perioadele de oboseala energizantele sintetice sleiesc organismul de energie. Folosirea ingredientelor naturale ajuta corpul sa se sustina si sa isi revina.
Desi mierea de albine este in sine un energizant de exceptie, in combinatie cu diverse fructe de padure, plante medicinale sau seminte devine o adevarata “bomba” de energie. Citeva amestecuri revitalizante si fortifiante sint cele cu macese, catina, aloe sau ou. Alegeti ce credeti ca vi se potriveste.

Macese si miere: peste 250 g macese se pune un litru de apa clocotita si se lasa la macerat 12 ore. Se filtreaza si se amesteca cu 500 g miere poliflora, fierbindu-se pina la consistenta unui sirop. Se poate consuma cu apa minerala sau apa de izvor.

Catina cu miere: Intr-un borcan de 800 g se pun fructe de catina curatate, spalate si zvintate, pina ce vasul se umple la nivelul a doua treimi din capacitate. Apoi se adauga miere de albine pina ce se umple borcanul. Se lasa 7-10 zile la macerat la rece apoi se poate consuma impreuna cu fructele de catina.

Sodou de miere: un galbenus de ou se freaca intr-o cana cu o lingurita de lemn apoi se adauga incet un pahar de lapte caldut amestecindu-se continuu, apoi se adauga 2 linguri de miere de albine poliflora sau de fineata. Leacul are actiune calmanta si emolienta iar prin actiunea mierii are efecte nutritive si revitalizante.

Tonic din aloe si miere: de la plante de aloe de peste 3 ani se recolteaza 500 g frunze care se toacasi se amesteca cu 800-850 g miere de albine poliflora apoi 300-350 g zeama de lamiie pina la omogenizare. Vasul in care a fost preparat amestecul se acopera si se lasa 5-6 zile la macerat la frigider. Preparatul are actiune tonica si stimulenta asupra sistemului nervos si endocrin. Contraindicatiile retetei sint in diabet, obezitate, alegii.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply