Semintele de in

Beneficiile seminţelor de in au atras atenţia numeroşilor specialişti care le recomandă pentru diverse probleme, în special cele asociate cu o digestie lentă. Convinge-te că merită să incluzi seminţele de in în dieta ta zilnică!
Seminţele de in constituie o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanţă din familia binecunoscuţilor acizi graşi Omega 3, esenţială pentru organism.
Te scapă de constipaţie
Dacă ai probleme cu digestia şi suferi frecvent de constipaţie, seminţele de in acţionează rapid şi eficient. Datorită conţinutului bogat în fibre, ele au un uşor efect laxativ, stimulează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Sfat: macină seminţe de in şi ia câte o linguriţă în fiecare dimineaţă (cu apă) pe stomacul gol.
Scad colesterolul şi trigliceridele
Studiile recente arată că un consum frecvent de seminţe de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea nivelului de colesterol în cazul persoanelor care suferă de hipercolesterolemie.
Protejează inima
Stimulează funcţia arterială şi previn formarea trombilor în vasele sangvine.
Combat migrenele
Sunt considerate un remediu eficient pentru migrene.
Atenuează durerile menstruale
Diminuează frecvenţa şi intensitatea durerilor menstruale.
Menţin fierea sănătoasă
Specialiştii au constatat că seminţele de in ajută la prevenirea şi chiar la eliminarea calculilor biliari (pietre la fiere).
Înlătură starea de oboseală, stresul şi insomniile
Seminţele de in sunt benefice şi pentru sistemul nervos, contribuind la combaterea oboselii, controlarea stresului şi îmbunătăţind calitatea somnului.
Atenuează simptomele sindromului de colon iritabil
Datorită conţinutului bogat în fibre, seminţele de in sunt indicate persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil.
Te ajută să slăbeşti
Fibrele din seminţele de in interacţionează cu asimilarea grăsimilor, contribuind la pierderea în greutate. De asemenea, acizii grasi omega 3 din seminţele de in scad pofta de mâncare şi stimulează arderea caloriilor.
Previn apariţia cancerului de colon şi prostată
Seminţele de in sunt una dintre cele mai bune surse de lignani, substanţe care previn în special cancerul de prostată şi pe cel de colon.

Presară seminţe de in măcinate peste salată
Adaugă-le peste cerealele cu lapte pe care le consumi la micul dejun
Adaugă-le în diverse aluaturi şi compoziţii pe care le introduci în cuptor
Prepară pâinici din seminţe de in, păstrând intacte substanţele nutritive din seminţele de in.

Reţetă de pâinici din seminţe de in

1 ceaşcă seminţe de in măcinate
1/2 ceaşcă seminţe de in întregi
1/2 ardei roşu
2 linguri zeamă de lămâie
1 căţel mic de usturoi
4-5 roşii cherry
4-5 roşii deshidratate şi păstrate în ulei (opţional)
sare, piper

HOME

Leave a Reply