Plante care te ajuta in anxietate

Anxietatea este o afectiune care se manifesta prin stari de panica si grija excesiva. Ea poate fi declansata de frica fata de un insucces sau de un pericol iminent. Anxietatea se manifesta atat la adulti (mai ales la femei) cat si la copii.

Desi medicina traditionala dispune de foarte multe medicamente pentru tratarea starilor de anxietate, tratamentele naturiste sunt mult mai indicate pentru aceste cazuri. Tratamentele naturiste au la baza plante medicinale, fructe si legume care pot fi consumate si ca supliment alimentar. Pentru oricare dintre acestea ati opta, este bine ca inainte sa cereti parerea medicului.

Daca v-ati decis sa urmati un tratament naturist pe baza de plante medicinale, iata cateva care va ajuta sa invingeti starile de anxietate:

– Lavanda
Este o planta cu proprietati de calmare si relaxare. Datorita acestor caracteristici este folosita in cazul persoanelor care prezinta atacuri de panica si a celor care au probleme cu sistemul nervos.

– Floarea pasiunii
Este o planta care se numara printre cele mai eficiente remedii impotriva anxietatii. Ea calmeaza, reduce frica din organism, asigura un somn mai bun si actioneaza ca un antidepresiv.

– Valeriana
Acesta are capacitarea de a impune organismului o stare de relaxare, asigurand un somn linistitor.

– Musetel
Ceaiul de musetel este recomandat datorita caracteristicilor de calmare si linistire a organismului. De asemenea, musetelul reduce febra, asigura un somn bun si intareste metabolismul.

– Papadia
Este folosita pentru tratarea diferitor boli ale sistemului intern dar si ca un tratament naturist contra anxietatii. Frunzele si florile de papadie pot fi folosite in salate sau sub forma de ceai.

Toate aceste plante medicinale pot fi combinate cu lamaia. Adeptii tratamentelor naturiste considera ca lamaia combinata cu ceaiul de musetel, valeriana sau floarea pasiunii da rezultate miraculoase in cazul starilor de anxietate.

Leave a Reply