Mierea de padure

Mierea de padure (miere de mana)

Provine din aceeasi sursa cu cea extraflorala, mana fiind un produs obtinut indirect,prin intermediul unor insecte din categoria afidelor, psyllidelor, coccidelor, citadidelorsi lachnidelor, care se hranesc cu sucurile plantelor si elimina apoi zaharurile de care nu mai au nevoie. Albinele culegatoare aduna aceste produse insa pierd foarte multa energie la un asemenea cules si sunt mai uzate decat cele care culeg nectar de flori. Pentru consumul uman are o valoare deosebita, continand multa inhibina (un bactericid foarte puternic) si saruri minerale (de 12,8-20 de ori mai bogata in saruri si minerale decat cea florala), calciul si magneziul prezentand cel mai mare interes terapeutic intrucat organismul uman asimileaza mult mai bine aceste saruri prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica. Dupa arborii de la care provine este de mai multe feluri: de stejar, de brad, de molid etc. Mierea de mana contine, Carbohidrati = 90 – 95 %, Proteine = 0,2 – 1,8 %, Minerale, acizi organici, vitamine, etc. aprox. 5 %Carbohidrati: Glucoza, Fructoza (si aproape deloc zaharoza).Mierea de mana contine peste 18 % trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) Uleiuri esentiale, da arome specifice fiecarui tip de miere de mana.

Continut
Apa, Fructoza, Glucoza, Sucroza, Maltoza, Melezitoza, Zaharuri superioare, Acizi liberi, Lactone, Nitrogen, Diastaza.
Este important sa stim ca mierea de mana sau de padure , contine mai multe minerale, mai multe uleiuri esentiale si o aroma mai puternica fata de celelalte tipuri de miere. Proprietatile farmacologice ale mierii de mana, efectele si proprietatile mierii de mana sunt asemanatoare cu cele obtinute din alte flori.
Totusi, mai ales datorita bogatei sale compozitii in minerale si in bioflavonoide, mierea de mana are urmatoarele proprietati:
– Antiinflamatoare – Antioxidant – Stimuleaza regenerarea epiteliilor, endoteliilor si a membranelor celulare, – Depurativ – Imunostimulant – Laxativ – Boli infectioase – Afectiunile sistemului imun – Boli bacteriene – Bolile intestinului gros – Boli legate de prezenta diferitelor toxine in organism – Boli dermatologice – Boli degenerative – Boli legate de inflamatii
Trebuie sa retinem ca, mierea de padure sau de mana contine mult mai multe ,minerale decat celelalte tipuri, de aceea este frecvent recomandata in tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii si adolescenti, in osteoporoza siafectiuni articulare la adulti si varstnici. Mierea de padure este utila si persoanelor cu un sistem imunitar slabit.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply