Cateva remedii pentru colita

Enumeram cateva remedii pentru persoanele care sufera de colita:
– Papaya – se foloseste cu succes in tratamentul colitei. Se poate manca fructul copt sau poate bea suc din acesta.
– Banana – se vor consuma 2-3 banane zilnic. Banana joaca un rol important in recuperarea rapida.
– Marul – este unul din cele mai cunoscute remedii pentru aceasta boala. Este boagat in minerale (fier si fosfat). Persoanele care sufera de colita ar trebui sa consume merele sub forma de compot.
– Orez amestecat cu cas proaspat si banane – un bol mic de orez, o ceascuta de cas proaspat se vor amesteca impreuna cu 1-2 banane coapte. Din aceasta compozitie se va consuma de 1-3 lingurite pe zi.
– Laptele batut si apa de nuca de cocos sunt sanatoase pentru pacientul care sufera de colita. Acestea se vor bea de 3-4 ori pe zi.
– Ghimbirul este frecvent utilizat pentru ameliorarea balonarilor, tusei, varsaturilor si diareei. Are de asemenea, si rezultate bune in tratarea colitei.
– Ardeiul rosu – este un alt remediu util pentru diverse afectiuni ale tractului gastrointestinal, inclusiv dureri de stomac, crampe, balonari, etc.
– O dieta echilibrata este esentiala pentru mentinerea in forma a corpului si pentru pastrarea sanatatii. Cei care au colita, ar trebui sa prefere legumele cu frunze verzi (varza, morcovi, salata, etc.). De asemenea, dieta ar trebui sa includa si fructe precum papaia, mere si banane.
– Trebuie evitate citricele, precum portocalele, produsele tip fast food, dulciurile, bomboanele de ciocolata bauturi racoritoare sau acidulate.
– Este permis in dieta doar sucul proaspat de fructe si legume, de 3-4 ori pe zi pe parcursul a 8-9 zile. Dupa acesta trebuie sa aveti un regima alimentar echilibrat care sa contina o cantitate adecvata de cereale integrale.
– Meditati si practicati yoga – traiti o viata sanatoasa, fara stres, faceti plimbari si exercitii fizice in mod regulat. Acestea sunt modalitati ideale de a tine la distanta bolile, care contribuie la vindecarea colitei.

Leave a Reply