CEAI DE TRAISTA CIOBANULUI

Traista ciobanului

Aceasta planta isi datoreaza denumirea siliculelor in forma de traista. Traista ciobanului reglează circulaţia sângelui.
Ceaiul de traista ciobanului se întrebuinţează cu mare succes în toate tipurile de hemoragii. In hemoragiile nazale, stomacale, intestinale şi în metroragii (hemoragii uterine neregulate). În cazul rănilor sângerânde, la care sângele nu vrea să se oprească, infuzia de traista ciobanului are un efect hemostatic uimitor.

Compozitie:partea superioara a plantei, contine amine biogene, glicozide, tanin, rezine, flavone, urme de alcaloizi, saruri minerale, vitamina C.

Indicatii: hemoragii nazale, hemoragii intestinale, metroragii, menstruatii abundente, menopauza, hemoroizi, hipertensiune, hipotensiune, boli musculare externe, atrofie musculara, rilaxari ale sfincterului, prolaps intestinal, hernie inghinala, histeroptoza.

În cazul menstruaţiilor abundente, se beau, timp de 8‑10 zile, înainte de venirea ciclului, zilnic, câte 2 ceşti de ceai preparat dintr-o linguriţă (cu vârf) de traista ciobanului la o ceaşcă de apă clocotită. Acest ceai serveşte şi la reglarea ciclului pe parcursul pubertăţii. Compuşii peptidici din traista ciobanului intervin în procesul de coagulare şi determină acţiunea hemostatică şi de reglare a fluxului menstrual. În timpul menopauzei, de asemenea, fiecare femeie ar trebui să bea, 4 săptămâni la rând, câte 2 ceşti de ceai de traista ciobanului, zilnic, să întrerupă apoi pentru 3 săptămâni şi să repete periodic acest tratament.

Ceaiul de traista ciobanului se recomandă şi în cazul hemoragiilor renale: 2 ceşti de ceai pe zi dintr-un amestec de traista ciobanului şi coada calului, în părţi egale.

Pentru hemoroizii care sângerează, se fac mici clisme intestinale, băi de şezut sau spălături cu infuzie călduţă de traista ciobanului. Mamele care au sânii umflaţi în timpul alăptatului ar trebui să‑şi încălzească la aburi (într‑o sită) traista ciobanului proaspătă şi să o aplice pe sâni, caldă, sub formă de comprese.

Actiune:hemostatic, vasoconstrictoare asupra uterului, uterotonic, regleaza fluxul menstrual, astringent, hipotensiv.

Contraindicatii: nu se cunosc.

Mod de preparare: se prepara infuzie dintr-o lingurita planta uscata la o cana cu apa (250 ml).

Mod de administrare: se beau 1-2 cani cu ceai pe zi.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply