Echinaceea

Echinaceea este o planta foarte populara in lume. Prima data a fost folosita in SUA de americanii nativi care traiau in Marile Campii. Ei foloseau planta ca sa vindece ranile inclusiv muscaturile de sarpe. Radacina plantei a fost folosita pentru tratarea durerilor de dinti, de gat si alte iritatii ale gurii.

Colonistii americani au invatat despre proprietatile echinaceei de la americanii nativi, planta fiind introdusa in Europa mai tarziu.

Este folosita toata planta incluzand frunzele, radacinile si florile rosii. Echinaceea a fost cercetata si multe studii au fost facute pentru testarea proprietatilor curative ale acestei plante.
Astazi echinaceea este cunoscuta in toata lumea pentru proprietatile ei vindecatoare a infectiilor. Multe din proprietatile vindecatoare ale echinaceei au fost deja testate de oamenii de stiinta si de comunitatea medicala.

Numeroase studii au aratat ca echinaceea este eficienta in intarirea sistemului imunitar. Acesta consta in abilitatea plantei de a preveni formarea enzimelor cunoscute sub numele de hyaluronidase. Aceasta enzima distruge bariera naturala intre tesuturile sanatoase si tesuturile infectate. Fara interferenta enzimelor organismul este capabil sa se apere singur impotriva virusilor.
Echinaceea mai ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor prin stimularea ficatului, glandelor limfatice si a membranelor mucoaselor.

Echinacea este valoroasa in sustinerea sistemului imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie.
Cercetatorii spun ca extractul de echinacea este folositor in incetinirea cresterii tumorilor si distrugerea virusilor ca herpes si cativa virusi ai gripei. Extractele de radacina pot sa aline sau sa reduca simptomele gripei si a altor infectii respiratorii. Studiile au demonstrat eficienta echinaceei impotriva infectiilor bacteriologice, virale si micologice.
Echinaceea a fost folosita si in bolile de piele ca eczeme si psoriasis. Planta este combinata uneori cu agenti antimicologici si se foloseste pentru tratarea candidozei.
In trecut echinaceea a fost folosita la tratarea febrei tifoide, difterie, sifilis si cangrene. Combinata cu smirna se utilizeaza pentru reducerea febrei.

Beneficiile echinaceei:

– intareste sistemul imunitar
– accelereaza vindecarea
– lupta contra bacteriilor infectiilor
– lupta impotriva infectiilor virale
– lupta impotriva infectiilor micologice
– ajuta la vindecarea arsurilor
– alina intepaturile de insecte (incluzand cele otravitoare)
– ajuta in tratarea infectiilor sinusului
– ajuta in tratarea infectiilor rinichilor
– ajuta la probleme cu vezica urinara
– reduce gripa si simptomele ei
– ajuta la vindecarea basicilor
– poate sa reduca inflamarea
– ajuta in cazuri de peritonita
– folosita ca gargara poate sa domoleasca durerile de gat

Leave a Reply