Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi curata organismul de grasimi si imbunatateste metabolismul, avand efecte benefice asupra procesului de slabire, confera elasticitate vaselor sangvine, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta, sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Tinctura de usturoi vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta.

Ingrediente
Usturoi si rachiu de secara (fructe) de 45 grade.

MOD DE PREPARARE: Intr-o sticla de un litru se pune a treime de usturoi (bine pisat) si doua treimi de rachiu (preparat in casa). Se lasa la macerat timp de 15 zile, agitand sticla de 4 ori pe zi. Se filtreaza.

Indicatii:

Intern: Prevenirea si combaterea bolilor infectioase: epidemii gripale , febra tifoida (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolita, diaree , dizenterie (adjuvant), digestie anevoioasa, atonie digestiva, paraziti intestinali ( ascarizi , oxiuri, tenie ), candidoza bucala si a cailor respiratorii , bronsita cronica si acuta, arterioscleroza , ateroscleroza , varice , hemoroizi , hipertensiune arteriala , aritmie cardiaca ( palpitatii ), guta , reumatism , hipercolesterolemie .

Extern: plagi , plagi infectate , scabie, negi , bataturi (clavus), nevralgie, intepaturi de viespi si insecte , cresterea parului , reumatism , raguseala , guturai , tuse , afte , infectii bucale cu candida , candidoza vaginala.

Mod de administrare:
Intern: se iau de regula 30-40 de picaturi diluate in 100 ml (jumatate de pahar) de apa, de 3-4 ori pe zi. Combinatiile de tinctura de usturoi cu alte tincturi se iau in aceeasi doza si de asemenea diluate in apa.
Extern: scabie, negi, bataturi – comprese cu tinctura pe zonele afectate, acoperite cu material impermeabil, de dimineata pana seara, timp de 15 zile; nevralgii – frectii cu tinctura in care se pun si cateva picaturi de ulei volatil de menta; intepaturi de viespi si insecte – se scoate acul (daca exista) si se aplica o compresa; cresterea parului – frictiuni la radacina parului de 1-2 ori/saptamana; reumatism, incheieturi umflate sau dureroase – frectii cu tinctura, diluata intr-un sfert de pahar cu apa; raguseala, guturai, tuse – gargara cu tinctura diluata o lingurita la un sfert de pahar de apa; afte, infectii bucale cu candida – clatiri cu tinctura diluata; candidoza vaginala – 30-40 picaturi de tinctura se amesteca foarte bine cu 1-2 linguri de miere, obtinanduse o mixatura care se aplica pe peretii vaginului, se lasa 2-3 ore, dupa care se fac spalaturi cu apa si sapun.

Precautii: administrarea interna poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrica sau hepatica stari neplacute cum ar fi: senzatie de voma, inapetenta temporara, indigestie. In cazul aplicarii externe trebuie folosit cu precautie caci poate provoca reactii neplacute ale pielii.
Contraindicatii: nu se administreaza intern persoanelor cu cataruri gastrice si intestinale, in simptome congestive pulmonare (tuse seaca, tuse sanguinolenta, stari febrile), deoarece accentueaza starea iritanta. Nu se da mamelor care alapteaza – transmite laptelui mirosul si gustul de usturoi.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply