VINUL SI RETETE NATURISTE

Vin

– Vin de aloe
– Vin de menta
– Vin de afine
– Vin de ceapa
– Vin de coacaze
– Vin de nuci
– Vin de patrunjel
– Vin de pere
– Vin de piersici
– Vin de portocale
– Vin de prune uscate
– Vin de tarhon
– Vin de mure
– Vin de marar
– Vin de ienupar
– Vin de grapefruit

Medicii din toate timpurile incepand cu Hipocrate “parintele medicinei” au recunoscut si recunos inca, calitatile curative si nutritive ale “alimentului” vin. Hipocrate recomanda anumite vinuri pentru a scapa de febra, anumite vinuri cu rol diuretic, anumite vinuri pentru a dezinfecta ranile sau ca si suplimente alimentare in jurul anului 450 i.Hr. Multe studii din intreaga lume au concluzionat ca majoritatea persoanelor sanatoase care beau vin regulat si cu moderatie traiesc mai mult si sunt mai sanatoase. Timp de secole, vinul a fost considerat mai mult un remediu si un aliment decat o toxina.
Multe alte studii medicale au mai demonstrat si alte beneficii si remedii ale consumului moderat si regulat de vin, printre care se numara: riscul scazut de atacuri de cord, tumori colorectale, anumite tipuri de cancer, mentinerea sanatatii inimii chiar si in raceala. Efectul de protectie cardiaca a fost atribuit antioxidantilor care se gasesc in pielita si semintele strugurilor rosii si negri. Cercetatorii cred ca antioxidantii, numiti flavonoide, reduc mult riscul bolilor cardiace coronariene. Alte studii au aratat ca, vinul rosu consumat cu moderatie, poate inhibe dezvoltarea tumorala in anumite tipuri de cancer si poate ajuta si in tratamentul unor boli la fel de grave, precum Alzheimer si Parkinson. In Cabernetul Sauvignon s-a gasit cea mai mare concentrare de flavonoide, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la o universitate californiana. Cu cat vinul este mai dulce, cu atat cantitatea de flavonoide este mai mica, vinurile rosii seci sunt cea mai buna alegere pentru continutul mare de flavonoide. S-a mai demonstrat si faptul ca sucul de struguri sau vinul rosu fara alcool contine acelasi tip de antioxidant ca si vinul rosu.

Leave a Reply