Ridichiile rosii

Ridichiile sunt recunoscute pentru virtuţile lor terapeutice fiind recomandate în special pentru combaterea tusei, afecţiunilor digestive şi urticariei. Află mai jos care sunt acţiunile care pot fi combătute cu ajutorul ridichiilor.

Prin proprietățile antirahitice și antiseptice, ridichiile sunt indicate pentru tratarea unor afecțiuni ca rahitismul, demineralizarea oaselor, fermentaţii intestinale, afecțiuni hepatice și pulmonare, litiază biliară și reumatism. Ridichiile se pot consuma în stare crudă, în aperitive sau salate sau sub formă de suc. Bolile de plămâni: se mănâncă minim 10 ridichi pe zi. Ridichiile au acţiune antiinfecţioasă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte, dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efect vitaminizant şi detoxifiant.
Pietre la vezica biliară şi pietre la rinichi: calculii nu se mai dezvoltă şi sunt mărunţiţi dacă se beau, de trei ori pe zi, şase linguri cu suc de ridichi roşii. Este un leac eficient şi uşor de tolerat de tubul digestiv.
Colita: ridichiile sunt un antiseptic energic şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Se mănâncă de două ori pe zi salată de ridichi, tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei şi oţet de mere.

Aceste legume sunt foarte apreciate pentru continutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar si pentru continutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. Ridichea de luna contine si foarte multi antioxidanti si este ideala de consumat daca te confrunti cu astenia de primavara, avand in vedere toate vitaminele pe care le contine. Este de asemenea si un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii. 100 de grame de ridichii contin doar 20 de calorii si 1,6 grame fibre.

-Previn aparitia cancerului prin continutul ridicat de antioxidanti; desi nu exista foarte multe studii care sa delimiteze tipurile de cancer pe care le pot preveni ridichile, se presupune totusi ca acestea ar fi eficiente in cazul cancerului de colon, de san si de prostata.

-Eficiente in cadrul dietelor datorita continutului caloric scazut si a cantitatii reduse de carbohidrati digerabili. Procentul ridicat de apa e inca un plus de luat in calcul pentru cei aflati la regim.

-Indeparteaza paloarea – prin controlul productiei de bilirubina si eliminarea acesteia. De asemenea, controleaza distrugerea celulelor rosii din sange prin oxigenarea suplimentara a acestuia.

-Hemoroizii – prin continutul ridicat de carbohidrati nedigerabili, ridichile faciliteaza digestia, retin apa si amelioreaza constipatia (una din cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor). Avand un puternic efect curativ, acestea ajuta la vindecarea mai rapida a hemoroizilor.

-Afectiuni urinare – fiind diuretice, sporesc productia de urina. Sucul de ridiche vindeca inflamatiile si atenueaza senzatia de arsura din timpul urinarii. Curata rinichii si previn infectiile renale si urinare.

-Afectiuni dermatologice – vitamina C, fosforul, zincul si o parte din vitaminele B sunt toate bune pentru piele. Ridichea cruda, razuita este foarte eficienta in curatarea tenului, iar datorita calitatilor curative amelioreaza probleme ale pielii precum – iritatii, uscatime etc.

-Febra – sucul de ridiche amestecat cu sare neagra (sare de masa nerafinata) poate reduce temperatura corporala.

-Afectiuni respiratorii, bronsite si astm – ridichea este un anticongestiv natural si ajuta la eliberarea cailor respiratorii – nas, gat si plamani – afectate de raceli, infectii, alergii etc.

Leave a Reply