Migdalele – complex de vitamine si minerale

Consumul de migdale:
Scad riscul apariției unui atac de cord cu 50% pentru cei care consumă migdale de 5 ori pe săptămână, ca urmare a conținutului ridicat de magneziu. Scad nivelul colesterolului „rău”. Migdalele conțin grăsimi nesaturate care nu au colesterol. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL și, prin urmare, ajută la diminuarea numărului cazurilor de boli de inimă.
Protejează pereții arterelor cu ajutorul flavonoidelor și a vitaminei E. Migdalele sunt bogate în vitamina E care acționează ca un antioxidant liposolubil. Vitamina E din migdale este prezentă sub forma de alfa-tocoferol. 100 grame de migdale conțin 25 de grame de vitamina E.
Ajută la construirea de oase și dinți puternici prin intermediul fosforului.
Asigură grăsimi sănătoase și ajută la scăderea în greutate.
Scad nivelul zahărului din sânge și a insulinei după mese, astfel ameliorând diabetul zaharat.
Îmbunătățesc funcționarea creierului cu ajutorul riboflavinei și L-carnitinei care stimulează activitatea cerebrală și astfel reduc riscul apariției bolii Alzheimer. Consumul a câteva migdale în fiecare zi ajută la îmbunătățirea memoriei și a puterii de concentrare, mai ales la copii. Se crede, de asemenea, că dezvoltă inteligența celor mici și, totodată, îi face mai activi.
Hrănesc sistemul nervos.
Alcalinizează corpul. Singurele nuci care formează alcalinitate. Atunci când organismul uman nu este suficient de alcalin crește riscul formării osteoporozei, scade funcția imunitară, are loc creșterea în greutate și valorile energiei vor fi scăzute.
Îmbunătățesc aspectul parului și a unghiilor si contribuie la o piele frumoasă, elastică și suplă.
Perfecte în perioada sarcinii. Previn malformațiile congenitale – migdalele conțin acid folic care oferă o protecție deja dovedită împotriva defectelor congenitale. Acidul folic are un rol important pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor și formarea țesuturilor fătului. În plus, previne apariția defectelor de tub neural, inclusiv spina bifida și anencefalia. Femeile care vor consuma migdale înainte, în timpul și după sarcină vor fi mai puțin susceptibile de a da naștere la copii care suferă de defecte de tub neural. Acidul folic reduce, de asemenea, incidența cancerului de col uterin.
Previn apariția osteoporozei prin conținutul ridicat de calciu ușor de asimilat de către organismul uman dar și a conținutului de magneziu.
Întăresc sistemul imunitar.
Reglează tensiunea arterială
Cresc nivelul de energie.
Îmbunătățesc digestia. Fibrele care fac parte din compoziția migdalelor susțin sănătatea colonului și scad riscul dezvoltării hemoroizilor și a altor boli intestinale. Pentru ca efectul fibrelor din migdale să fie cât mai evident, este recomandat să beți suficienta apă pe parcursul zile (2-3 litri). În acest mod, tranzitul intestinal se va normaliza și va fi evitată și constipația. Previn cancerul de colon.
Previn apariția calculilor biliari. Doar 28 g de migdale în fiecare săptămână înseamnă un risc de 25% mai mic de a dezvolta această afecțiune.

Migdalele trebuiesc consumate în stare crudă, nu prăjite, deoarece în urma tratării termice se formează acrilamida, o substanţă nocivă. Aceasta afectează sistemul nervos periferic şi central, precum şi sistemul reproducător, irită pielea, ochii şi tractul respirator.
Migdalele pot fi dificil de digerat şi pot stresa pancreasul. Ca toate nucile, migdalele conţin fitat care le face greu de digerat. Pentru a obține substanțele nutritive maxime, cel mai bine este să fie înmuiate cel puțin 8 ore în apă, înainte de a le consuma. Sunt unele dintre puținele nuci care încolțesc atunci când sunt înmuiate în apă. Atunci când sunt înmuiate are loc neutralizarea fitaţilor permițând eliberarea nutrienților.
Făina de migdale nu conţine gluten fiind perfectă pentru cei care doresc să evite alimentele bogate in gluten.
În ultimii ani tot mai multe persoane manifestă intoleranţă la lactoză. Alternativa este laptele de migdale, care este foarte gustos, sănătos şi nu îngraşă. Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale laptelui de migdale constă în faptul că nu conține lactoză ceea ce îl face cea mai bună alternativă la laptele de la animale. Laptele de migdale este perfect pentru copii deoarece în stomacele acestora nu se mai produce o enzimă numită lactază după vârsta de 2-3 ani. Această enzimă este cea care ajută la asimilarea corectă a lactozei din laptele matern. Dacă după această vârstă copiilor li se mai administrează lapte de animale, mai târziu sunt predispuși la nenumărate complicații apărute din cauza nedigerării lactozei. În plus, laptele de migdale nu conține antibiotice și hormoni de crestere, are o valoare nutritivă ridicată, este sărac în calorii și are un gust minunat! Este bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3, nu conţine colesterol sau grăsimi saturate şi are o concentraţie mare de vitamina E, zinc, magneziu, potasiu, calciu şi fier, toate fiind foarte ușor de asimilat de organismul uman.
Migdalele cu pieliţă conţin mai mult de 20 de flavanoide antioxidante.
Uleiul poate fi folosit pe piele şi pe păr(pentru tratamentul părului uscat precum și pentru prevenirea asprimii și căderii acestuia) sau pentru masajul bebelușilor.

Nutriție

Migdalele sunt pline de minerale ca magneziu, cupru, potasiu, calciu, fosfor, fier si complexul B de vitamine. Acestea conțin grăsimi mononesaturate, care le fac astfel cu colesterol 0.

¼ cană (aproximativ 35 de grame) de migdale întregi conține:

în jur de 7 grame de carbohidrați
7,6 grame proteine
4,1 grame de fibre alimentare
18 de grame lipide
1,7 grame zahăr
colesterol zero
206 de calorii
vitamina A — 0,34 UI
vitamina B1 — 0,03 mg
vitamina B2 — 0,3 mg
vitamina B3 — 1,4 mg
vitamina E — 9 mg
acid folic — 11.39 mcg
calciu — 91,8 mg
fier — 1,6 mg
mangan — 0,09 mg
magneziu — 98,7 mg
fosfor — 168,6 mg
potasiu — 257,4 mg
zinc — 1,22 mg
molibden — 10,2 mg
seleniu — 0,98 mg

Fiecare migdală crudă conține aproximativ 7 calorii. Migdalele crude sunt bogate în fibre alimentare și proteine care joacă un rol important în arderea caloriilor în plus.

28 g migdale conțin următoarele elemente nutritive:

proteine — 12% — Proteinele ajută la creșterea și repararea organelor corpului
carbohidrați — 2% — Carbohidrații ajută la creșterea și dezvoltarea țesuturilor
grăsimi — 23 — Grăsimile furnizează acizi grași esențiali și înmagazinează energie
fibre alimentare — 12% — Reducerea riscului de boli cardiace