CEAI DE GHIMBIR

Sunt bine cunoscute proprietăţile antivirale şi antibacteriene ale rădăcinii de ghimbir. În caz de răceli, boli respiratorii, gripă, ceaiul de ghimbir vă va pune mai repede pe picioare. Tinctura rădăcinii de ghimbir este utilă pentru durerile de gât.
Ghimbirul conţine până la 3% uleiuri esențiale care dau aroma specifică de condimente, aminoacizi esenţiali, unele vitamine şi minerale.
Ceaiul de ghimbir poate fi folosit si ca remediu impotriva racelilor si gripelor. Acesta actioneaza ca un sudorific, incalzind puternic corpul. Ceea ce il face, printre altele, si un afrodiziac ideal. Circulatia sangelui este imbunatatita, ajungand mai rapid spre zonele erogene. Totodata, ajuta persoanele care au o circulatie periferica precara.
Ghimbirul stimulează digestia şi ajută în caz de supraalimentare, de asemenea curăţă bine organismul de toxine. De altfel, această calitate a ghimbirului este menţionată în Ayurveda.
Ghimbirul ajută la vomă. marinarii medievali înainte de călătorii îndelungate neapărat se aprovizionau cu rădăcină de ghimbir, deoarece nu exista metodă mai bună de a lupta cu răul de mare şi scorbutul. Ceaiul de ghimbir va ajuta în caz de greaţă şi în timpul sarcinii.
În plus, utilizarea ghimbirului stimulează imunitatea, activează forţele de apărare ale organismului, îmbunătăţeşte memoria.
Mod de preparare:
Ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru sanatatea noastra. Este simplu de preparat. Se pune apa la fiert, se adauga ghimbirul taiat feliute mici si se asteapta sa dea in clocot, dupa care se strecoara. Pentru gust se poate adauga apoi un plic de ceai negru, zahar brun sau miere si, eventual, o felie de lamaie sau suc de lamaie. In loc de zahar sau miere se poate adauga lapte de soia care este suficient de dulce. Se pot bea 2-6 pahare de ceai. In ceaiul de ghimbir se poate adauga si lemn dulce, piper negru, menta si hibiscus. Un excelent ceai energizant se obtine din ceaiul de ghimbir la care se adauga scortisoara, fenicul, coriandru, bucatele de portocala, lemn dulce, cardamom, rozmarin, nucsoara si anason.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply