Tratament naturist pentru negi

Negii sunt niste excrescente care ne apar pe corp, mai ales pe maini si picioare. Ei sunt inestetici si, chiar daca nu dor, creeaza complexe si stari de indispozitie.
De aceea apare dorinta intensa de a scapa de ei. Problema negilor este si mai complexa pentru ca acestia sunt molipsitori. Negul in sine contine un virus si acesta contamineaza orice tegument intalnit in cale. Dintre aceste metode de tratare enumeram cateva mai jos:

Rostopasca: are actiune antiseptica, trofica. Numita si “iarba de negi”, distruge repede aceste excrescente neplacute. Sucul plantei de culoare portocalie se aplica pe negi, de mai multe ori pe zi, timp de o saptamana. In prima zi, tratamentul are o actiune de erodare asupra negului. Treptat, intervine si actiunea antibiotica a plantei, iar negul se usuca.
Acelasi efect il are si cataplasma cu planta intreaga, care se fixeaza cu un pansament deasupra negului.
Tinctura de rostopasca este la fel de eficienta. Se pun 10 picaturi de tinctura pe un miez de paine, iar acesta se fixeaza pe neg cu ajutorul unui pansament. Badijonarile se fac dimineata si seara. Dupa 5-6 zile, negul incepe sa se usuce.

Tinctura de propolis: ungem negii dimineata si seara cu un tampon, in asa fel incat sa nu atingem si pielea din jurul negilor. In plus, se recomanda ca pana la disparitia lor, pe langa tamponarile cu diverse produse naturiste, sa se administreze, zilnic, cate trei picaturi de propolis, turnate pe o bucatica de paine, deoarece propolisul este un puternic antibiotic natural.
Tamponari cu ulei de ricin: se aplica timp de 15 zile; apoi se face o pauza de 10 zile si se repeta tratamentul. In general, dupa doua serii de tratament, negii dispar. Aceasta forma de administrare este eficienta si fara efecte secundare. Tamponari cu usturoi pisat. Amestecul de usturoi stropit cu otet de mere nu trebuie sa depaseasca perimetrul negilor.
Tinctura de rostopasca este benefica in combaterea negilor. Se aplica pe suprafata invadata de negi cate doua picaturi, timp de o luna. Cine are rostopasca proaspata poate sa aplice doua picaturi de suc laptos pe fiecare neg, lasandu-l sa se usuce. Tratamentul dureaza o luna.
Sucul de papadie ajuta la combaterea acestor neplacuti musafiri. Negii se vor unge cu acesta timp de 40 de zile.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply